Societat

Calaf inaugura la segona Agro Alta Segarra

Hi assistiran un total de 19 empreses, una de les quals provinent de Portugal

La segona edició de l’Agro Alta Segarra va començar ahir al matí al municipi de Calaf amb la presència de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret. La fira reunirà dinou empreses d’arreu de Catalunya i també una de portuguesa. Els pagesos podran fer demostracions de com funciona la maquinària agrícola sobre el terreny. És una de les poques fires de la Catalunya Central que té aquest valor afegit.

La consellera va destacar durant la seva passejada per l’Agro Alta Segarra el dinamisme de la fira: “Ha d’afavorir l’interès dels joves perquè vegin que el primer sector és capdavanter, dinàmic i innovador. L’Agro Alta Segarra ha dinamitzat la visió que el sector primari té futur i que, per tant, els joves poden desenvolupar-hi el seu projecte de vida.”

La Generalitat ha traslladat a Calaf les jornades de conreu extensiu d’hivern, que es van desenvolupar al llarg d’ahir al matí. Els pagesos van poder assistir a dues ponències que exposaven temes d’actualitat, com són el pagament de la declaració única agrícola i l’assegurança agrària davant les condicions climàtiques d’aquest any.

L’alcalde de Calaf, el republicà Jordi Badia, va valorar molt positivament la presència de l’Agro Alta Segarra a Calaf i va reconèixer que “Calaf és agrícola i el futur social i econòmic implica reconèixer-ho”.

L’Agro, un espai per al sector agrícola

Calaf ja havia estat el marc de presentacions de tractors i de maquinària, però amb l’entrada del nou govern –ara governa Esquerra Republicana amb minoria– es va fomentar la fira, on només és present la maquinària que sigui agrícola. Al llarg d’aquests dies, que coincideixen amb la festa major, es podran veure tractors, remolcs o trituradores. Jordi Badia va explicar que els pagesos del poble van demanar un canvi respecte a la fira tradicional, que està basada en l’exposició i la venda, però no tant en la demostració. Badia afirma: “L’Ajuntament es va posar al servei dels pagesos i els vam ajudar.” El batlle de Calaf també va confirmar que el projecte tindria continuïtat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona