Societat

Territori

Mig segle donant vida al pantà de Sau

El club Nàutic Vic Sau celebra els 50 anys d’història i d’activitats aquàtiques al pantà

Al club hi ha el bicampió d’Europa d’esquí aquàtic i, entre la massa social, hi destaca l’arribada de jovent

Només cinc anys després de la inauguració del pantà de Sau, diversos aficionats de la plana de Vic al món de la vela i de l’esquí nàutic van fundar el Club Nàutic Vic Sau. “Era el 1967 i no hi havia tanta tradició d’anar al mar com ara. La gent s’acostava més al pantà a gaudir de l’aigua fins al punt que en aquells primers anys van arribar a conviure a l’entorn de Sau tres clubs nàutics”, explica el president del CN Vic Sau, Josep Maria Dosta. Cinquanta anys després, l’entitat manté l’activitat aquàtica en un entorn natural privilegiat que té en la punxa de l’antiga església de Sant Romà de Sau l’estrella del seu escenari.

En aquest mig segle de vida destaquen diversos moments en la història del club. Dosta, per exemple, recorda la mítica regata del rovelló que es feia cada any: “S’havien arribat a congregar a l’aigua més d’un centenar d’embarcacions de vela. Venia gent de Premià de Mar, de Sant Pol i d’altres punts del litoral a competir. Era tot un espectacle.” L’activitat a l’interior de l’aigua del pantà ha evolucionat, i en els últims anys fins i tot s’ha convertit en un lloc de referència en la pràctica de disciplines aquàtiques de recent creació, com el wakeskating i l’esquí-surf (wakeboard)“en el qual som força bons”, diu Dosta. I és que actualment, el bicampió d’Europa d’esquí nàutic és Josep Dosta, que entrena a Sau i competeix amb el Club Nàutic Vic Sau. A banda d’aquestes dues disciplines, l’entitat establerta a la riba del pantà ofereix serveis com la navegació a vela, rutes amb piragües, excursions amb petites embarcacions de motor i classes per a infants i adults en esports com l’esquí nàutic: “Des de fora l’aigua també s’ofereixen zones per pescar-hi o s’organitzen excursions per racons d’aquest entorn natural magnífic que tenim”, remarca Josep Maria Dosta.

Amb bona salut

Amb aproximadament 120 socis inscrits, en el club expliquen que van passar moments complicats: “Adequar totes les instal·lacions a la normativa actual no va ser fàcil i ho vam passar realment malament. Ho vam superar, hem tirat endavant i ara tenim unes instal·lacions impecables. La relació amb l’ACA també és molt més fluïda i tenim el suport de l’Ajuntament de Vilanova de Sau, que és molt important”, diu el president, Josep Maria Dosta. En aquest context de tranquil·litat institucional, el representant de l’entitat esmenta un fet clau per garantir el futur del Club nàutic Vic Sau: “En els darrers anys hem guanyat socis i hem tornat a superar el centenar d’inscrits. Sóc optimista perquè hi ha jovent al darrere, de 25 a 35 anys, que s’implica i té molta afició al pantà”. El 20 d’agost el Vic Sau va celebrar la festa del cinquantenari amb gairebé dos cents participants que van fer evident la bona sintonia entre els amants dels esports nàutics terra endins: “Un club tant petit necessita que el soci s’hi impliqui. El club s’ha mantingut més amb la feina i les hores dels socis que no pas amb diners”, conclou Dosta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris