Societat

SUCCESSOS

Un núvol tòxic provoca el confinament de tres pobles de Madrid

Els veïns de Griñón, Humanes i Moraleja de Enmedio passen més de 5 hores tancats a les seves cases

L’incendi de 40 tones d’encenalls de magnesi i alumini en un polígon industrial de Fuenlabrada ha generat el fum tòxic

Els veïns dels municipis madrilenys de Griñón, Humanes i Moraleja de Enmedio han passat més de cinc hores confinats a les seves cases aquest dissabte per la presència d’un núvol tòxic generat per l’incendi de 40 tones d’encenalls de magnesi i alumini a un polígon industrial de Fuenlabrada. El sinistre ha deixat un ferit

El foc s’ha originat cap a un quart i mig de deu del matí a l’exterior d’una nau del polígon La Vega 2, situat al carrer Sierra de Cazorla, per causes que s’investiguen. També ha cremat un camió i un contenidor, però el foc no ha afectat la nau ni altres magatzems propers en una zona on hi ha diversos polígons industrials, que han estat evacuats. També s’ha desallotjat l’hotel Ciutat de Fuenlabrada i s’ha tallat la la carretera M-506.

Un home de 47 anys, treballador de la nau, ha patit cremades de segon grau al 30 % del seu cos i ha estat traslladat a l’Hospital de Getafe amb pronòstic reservat.

Fins al lloc s’han desplaçat dotze dotacions de Bombers de la Comunitat de Madrid i quatre de Fuenlabrada, que han demanat la col·laboració dels primers davant envergadura del succés.

Els Bombers han evitat la propagació de les flames i estan sufocant el foc removent el material cremat amb maquinària pesada i una mica d’aigua.

El portaveu d’Emergències Comunitat de Madrid 112, David García, ha explicat que aquest tipus d’incendis no es poden extingir amb aigua ni amb escuma, sinó que cal tirar sal de fosa al material cremat i posar-lo en una superfície plana.

Finalment, no ha estat necessari l’ús de la sal, però els bombers continuen treballant a la zona fins que l’incendi s’apagui per si sol, un procés lent que portarà hores.

El vent ha desplaçat el núvol tòxic generat, encara que ja dissipat, cap a la zona sud-oest, per la qual cosa com a mesura de precaució, el 112 ha enviat un avís massiu als ciutadans dels municipis madrilenys de Griñón, Humanes i Moraleja de Enmedio perquè es tanquessin als seus habitatges, on han passat confinats més de cinc hores.

Els veïns han rebut l’alerta per l’aplicació My112, xarxes socials i telèfons fixos, encara que molts d’ells no han fet cas a les recomanacions de quedar-se a casa i tancar portes i finestres.

El 112 ha aixecat l’avís de confinament a les tres de la tarda. Fonts d’Emergències Comunitat de Madrid 112 han explicat que els mesuraments de l’aire que ha realitzat la Conselleria de Medi ambient en les estacions fixes registren valors “dins la normalitat”, per la qual cosa “no existeix cap tipus de risc per a la població”.

No obstant això, una unitat mòbil de mesurament s’ha desplaçat fins al lloc per seguir analitzant la qualitat de l’aire.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES