gastronomia

Fonda La Figuera, la bona cuina de sempre al cor del Priorat

En aquests dies de molt de fred a molts tarragonins ens agrada d'anar a les comarques de l'interior per gaudir de la neu, els seus singulars paisatges i, per descomptat, la seva bona gastronomia. És ben cert que els comentaristes, quan parlem de la gastronomia de les comarques tarragonines, quasi sempre només pensem en els bons restaurants situats a les poblacions marineres del nostre litoral, i poques vegades ens recordem dels bons temples culinaris que també hi ha a les comarques de l'interior que, igualment, fan una bona tasca restauradora. Volem aclarir, en aquests primers dies de gener, que val la pena descobrir-los i gaudir-ne, com fan, cada vegada més en els darrers temps, durant els caps de setmana o aprofitant dies de vacances, bona part dels ciutadans que escullen el que s'anomena turisme rural.

Moltes vegades, en aquest turisme rural, juntament amb l'encant de determinats pobles de les nostres comarques de muntanya, a més de la neu, a més d'una ermita bonica i d'uns paisatges meravellosos, també hi trobem un restaurant o una fonda capaç de justificar el viatge.

Aquest és el cas de La Figuera, al cor del Priorat, on la Fonda La Figuera fa bona cuina i unes especialitat úniques, des de fa 38 anys. Un lloc senzill i familiar situat a l'entrada de la petita localitat –poc més d'un centenar d'habitants (això sí, que es dupliquen a l'estiu)–, on el matrimoni Maria Bartalomé, a la cuina, i Albert Llorens, a la sala, ofereixen plats exquisits de la cuina catalana tradicional, de tota confiança, fets segons receptes populars de tota la vida amb molt de temps, paciència i il·lusió.

Cal anar-hi per conèixer les famoses crestes i les patates de festa major i, a l'hora de les postres, el mostillo, unes especialitats de la casa que només aquí es poden trobar aquí. Van començar fent-les els caps de setmana i, actualment, cada dia les han de tenir a la carta, ja que tothom les demana.

I a la carta, no hi manquen els clàssics de la casa, canelons, com els d'abans, arròs a la paella, escudella de pagès (un plat excel·lent de cullera), entre d'altres, com a primers, –precedits sempre de l'amanida–. Com a segons, rodó de vedella amb xampinyons, conill a la cassola amb rovellons, corder al forn, peus de porc... I per postres, també el codonyat, la crema catalana, el flam... Amb una relació qualitat-preu magnífica. El vi de la casa és el del Celler Cooperatiu, però no hi manca una bona selecció de vins dels pobles veïns de la comarca –Priorat– que estan tan de moda actualment.

Ara bé, els diumenges cal reservar amb bastant de temps perquè, malgrat que el local té força capacitat, per a 80 comensals, s'omple de gom a gom.

Adreça: Carretera, 16. La Figuera (43736) Telèfon: 977 82 52 27 Horari: de 13.00 a 16.00. Tanca: dilluns i del 24 de desembre al 24 de gener i de l'1 de juliol al 20 d'agost. Serveis: Targetes: Master Card, 6000 i Visa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol