Societat

municipal

prostitució

Palafolls aconsegueix fer fora prostitutes de la carretera

La instal·lació de pilones de plàstic als camins per dificultar l’accés dels vehicles dels clients ha estat decisiu per eradicar el servei

L’Ajuntament valora els bons resultats, però manté que el fenomen pot tornar a activar-se

Palafolls sembla que ha obtingut molt bons resultats en la lluita contra la prostitució a l’N-II. Un mes després d’haver instal·lat les barreres –peces de plàstic plenes de sorra que imitaven a les new jersey de formigó– en diferents camins que anaven a parar a la carretera, les prostitutes ja no hi són. Des del consistori confirmen que les cinc noies que la policia local tenia controlades sembla que s’han traslladat a altres municipis “de moment”. De fet, ahir en cap dels llocs on era habitual veure-les no hi havia ningú ni tampoc hi havia cap dels estris, com cadires o para-sols, amb què acompanyaven les llargues hores d’espera. La decisió d’instal·lar aquest tipus de barreres perquè els vehicles dels clients no poguessin estacionar ha donat, doncs, els seus fruits. “És cert que les noies que exercien a peu de carretera fa dies que no hi són, però això no vol dir que aquest fenomen no es pugui tornar a repetir en el futur”, avança el regidor de Governació, Rafael Cubarsí (PSC) que afegeix “en un tema tan complex com aquest mai no pots acabar de cantar victòria”. Tot i això, el regidor assegura que la policia local continuarà mantenint el control sobre aquells llocs habituals on fins fa poques setmanes s’exercia la prostitució. “A Palafolls ja no hi són i sembla que tampoc a Tordera, però som conscients que no hem acabat amb el problema, només l’hem traslladat”, constata Cubarsí.

El regidor considera que amb la prostitució al carrer “s’i ha d’actuar des d’una vessant molt més àmplia que la que pot donar una administració local”. En aquest sentit, recorda que les prostitutes sovint només són la punta de l’iceberg de xarxes mafioses que actuen a gran escala. “A banda de la voluntat política d’acabar amb aquest fenomen social, hi han d’haver els mitjans suficients i s’han de poder aplicar les lleis”, comenta.

Les barreres anti prostitució es mantindran en el seu lloc i la primera resposta ha arribat dels mateixos veïns de Mas Reixach, una de les urbanitzacions més afectades per la presència de les prostitutes que oferien els seus serveis a peu de carrer “i davant de tothom que les volgués veure”. Precisament va ser la insistència d’aquests veïns perquè el consistori actués el que va provocar que s’acabessin instal·lant les peces als camins.

LA FRASE

En un tema tan complex com la prostitucio al carrer mai no pots acabar de cantar victòria
Rafael Cubarsi (PSC)
regidor de governació de l’ajuntament de palafolls


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona