Societat

Un terratrèmol de 7,1 graus causa una altra tragèdia i terroritza Mèxic i Puebla

Una trentena d’edificis de la capital es van ensorrar

Feia un parell d’hores que el país havia sortit al carrer a fer un simulacre

Suspenen l’activitat escolar

Un sisme de magnitud 7,1 en l’escala de Richter va sacsejar ahir amb força Mèxic capital i els estats de Puebla i Morelos, al sud de la capital. En conjunt, els seus efectes van provocar un mínim de 47 morts, segons els comptes en el moment de tancar aquesta edició. També va provocar l’ensorrament d’una trentena d’edificis a Ciutat de Mèxic, a més de nombroses destrosses i talls en el servei elèctric i en el servei de telefonia.

En totes les zones afectades hi va haver danys en edificis, alguns dels quals es van desplomar, igual que murs i façanes de departaments i edificis públics en una capital en la qual encara no s’havia deixat de respirar la por. Les activitats escolars es van suspendre fins a nou avís, de la mateixa manera que es va aturar la sessió borsària a Ciutat de Mèxic per salvaguardar la seguretat del personal i de les instal·lacions. La ciutadania immediatament es va abocar a la tasca d’assistir i brindar suport als ensorraments i col·lapses, mentre els equips de rescat i els mateixos veïns treballaven per rescatar moltes persones que es temia que fossin sota la runa.

El Servei Sismològic Nacional (SSN) va indicar a través de Twitter que el moviment tel·lúric va ser de magnitud 7,1 en fer una actualització del seu primer informe, en el qual va fixar la magnitud en 6,8 graus. L’epicentre del sisme, registrat a les 13.14 hora local (18.14 GMT), es va localitzar a 12 quilòmetres al sud-est de Axochiapan, a l’estat de Morelos, a una profunditat 57 quilòmetres. En aquest estat també es van registrar danys i el governador, Graco Ramírez, va fer activar els serveis d’emergència.

El tremolor va generar nombroses i intenses escenes de pànic sobretot a la capital, només dues hores després que la ciutadania hagués sortit als carrers de tot el país en un simulacre commemoratiu del terratrèmol del 1985. El terratrèmol d’ahir es va sentir amb més força que el registrat el 7 de setembre passat, de magnitud 8,2, atès que l’epicentre era més proper. Aquell va deixar 98 morts al sud del país; 78 a Oaxaca, 16 a Chiapas i 4 a Tabasco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA