Societat

Cop gihadista a Catalunya

Detenen un jove a Vinaròs relacionat amb els atemptats del 17 d’agost

Mantenia una estreta relació amb l’imam de Ripoll i hauria facilitat la documentació als terroristes

Els Mossos, molestos amb la Guàrdia Civil

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil van detenir ahir un jove de 24 anys presumptament relacionat amb els atemptats de Barcelona i Cambrils que van causar setze morts i més de 100 ferits. Es tracta d’un noi d’origen marroquí que viuria en aquest municipi del Baix Maestrat a casa dels seus oncles, que regenten una carnisseria.

Segons fonts de la investigació, el detingut mantenia una estreta relació amb diversos dels terroristes que van participar en els atacs, especialment amb Abdelbaki Es Satty, l’imam de Ripoll i cervell dels atemptats, segons la Guàrdia Civil. A més, els hauria facilitat la seva documentació per comprar substàncies per elaborar els 100 quilos d’explosius i els hauria facilitat mitjans de transport.

La investigació es manté oberta i intenta reconstruir l’activitat logística de la cèl·lula durant les setmanes prèvies als atemptats, així com les vinculacions dels membres que configuraven la cèl·lula, la majoria dels quals estan morts, en l’àmbit estatal i internacional per identificar tots els individus que van ajudar a preparar els atacs. Dos dels membres que van preparar els atemptats estan empresonats, mentre que la resta van morir durant l’explosió de la casa d’Alcanar i a mans dels Mossos durant les hores i els dies posteriors als atemptats. Els detinguts són Driss Oukabir i Mohamed Houli Chemlal, a qui l’Audiencia Nacional ja ha denegat en més d’una ocasió la posada en llibertat provisional pels indicis sòlids que apunten a la seva participació en els atemptats.

Malgrat que l’operació la van fer conjuntament Mossos i Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra estan molestos amb el cos espanyol perquè en informar dels fets es va atribuir en solitari la detenció a Vinaròs. Segons va assegurar la policia catalana a l’ACN, es tractava d’una operació conjunta entre ambdós cossos policials, després que els investigadors dels Mossos contactessin amb la Guàrdia Civil per practicar l’arrest, ja que l’institut armat és qui té les competències en aquesta localitat del Baix Maestrat. Tot i això, la comunicació oficial que ha fet el Ministeri de l’Interior no fa cap referència a la intervenció dels Mossos d’Esquadra, que també eren presents en l’escorcoll domiciliari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA