Societat

La Festa dels Resistents estrena espectacle nocturn

La celebració de Castellbell i el Vilar, enguany centrada en els fets de 1822 i en el personatge de Mansuet Boxó, incorpora un muntatge innovador que barreja diferents disciplines artístiques

Castellbell i el Vilar ja està a punt de recular en el temps en una nova edició de la Festa dels Resistents, que demà arriba amb novetats destacades. Enguany es trasllada al nucli del Vilar per donar a conèixer l’alçament reialista del capitost Mansuet Boxó de l’any 1820 en l’indret on van passar els fets. És per aquest motiu que en aquesta edició també s’ha creat un espectacle nocturn innovador, que trenca amb el concepte tradicional que es té de recreació història. Els bagencs Miquel Coll Trulls, Gerard Riudalbàs i Andreu Boluda són els creadors i directors d’aquest nou muntatge de gran format, titulat Ecos del martell, que inclou sis muntatges independents situats pels principals indrets del Vilar, que es podran veure de forma simultània entre les 10 i les 12 de la nit de demà. Cadascun té la seva ànima i personalitat pròpia, per això l’espectador no caldrà que segueixi un ordre cronològic per seguir-los. Gràcies a la independència dels espectacles, es podrà gaudir de l’actuació de diferents artistes: del grup Toia, format pels músics Lluís Coll i Jordi Portabella, del duet de músics Pep Massana i Carles Viarnès, i de la ballarina Mireia Ribas entre d’altres, que estrenaran en exclusiva obres creades expressament per a la Festa dels Resistents.

A banda de les novetats, la festa manté els elements que l’han conduït fins a l’èxit en les darreres edicions. Al carrer del Vilar hi haurà la taverna del sometent, el mercat de productes gastronòmics de l’època i l’espai Petit Resistents amb una oferta d’activitats dirigida al públic infantil i les representacions de l’espectacle Mansuet, heroi o bandit, que també estrena direcció (tota la informació a www.resistents.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt