Societat

La UdG enceta el curs amb una gran mobilització

L’aula magna serà l’escenari avui de l’acte solemne d’inauguració i, tot seguit, tindrà lloc una gran concentració a les escales de la catedral, amb parlaments de totes les parts

La comunitat d’estudiants de la Universitat de Girona (UdG) va participar activament en la gran mobilització que va tenir lloc ahir a Barcelona durant la jornada de vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.

Avui, però, Girona tornarà a viure una gran mobilització d’estudiants universitaris. El rectorat, amb el suport del Consell d’Estudiants, ha convocat una segona mobilització en defensa de la democràcia, de la llibertat d’expressió i del dret a decidir dels pobles, i insta els membres de la comunitat universitària a concentrar-se a dos quarts d’una del migdia als respectius campus per arribar al rectorat a la una i, tot seguit, dirigir-se a les escales de la catedral, on es llegiran diversos manifestos. Aquesta nova mobilització tindrà lloc després de l’acte solemne amb motiu de la inauguració del curs acadèmic 2017/18, que es farà a les onze, a l’aula magna Modest Prats, a l’església de Sant Domènec. Un inici de curs marcat pel simbolisme i, també, per la incògnita, encara no resolta, de si el rector, Sergi Bonet, es presentarà per revalidar el càrrec. Seria, en cas de guanyar, el seu segon i últim mandat.

La lliçó inaugural anirà a càrrec de Montserrat Castro Belmonte, membre del personal d’administració i serveis de la Unitat de Compromís Social de la UdG, amb el títol Compromís social: el repte pendent de la universitat.

Seguiment de la vaga

Pel que fa al seguiment de la vaga convocada per ahir, va ser desigual als diversos centres docents. Mentre que a la Facultat de Turisme, al campus Barri Vell, es va mantenir la meitat de l’activitat acadèmica, a la Facultat de Lletres i a la Facultat d’Educació i Psicologia, al mateix campus, no hi va haver classe. A la resta de centres, tant al campus Montilivi com al campus Centre, l’afectació de la vaga va ser majoritària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró