Depana i Info K promouen una votació on-line per triar un dels noms dels cadells de l'óssa Hvala

DEPANA i l'informatiu infantil i juvenil Info K, del Canal Super3 de Televisió de Catalunya, promouen una votació per internet amb el propòsit de triar el nom d'un dels dos cadells de l'Hvala nascuts el passat hivern a Bossòst (Val d'Aran), segons informa l'entitat ecologista. L'altre nom, el posaran infants i joves francesos que actualment duen a terme una iniciativa similar a l'Estat francès.

Els noms que es poden votar a les webs de DEPANA i Info K els han proposat les escoles que participen en el programa d'educació ambiental Pirineu Viu de DEPANA. Durant els mesos d'octubre, novembre i desembre, els alumnes del CEIP Garona, de Vielha; del CEIP Sant Ròc, de Bossost; de l'Escola Loseron, d'Arties; del CEIP Escola Ribagorçana, del Pont de Suert; del CEIP Llavorsí, de Llavorsí; del CEIP Àngel Serafí i Casanovas, de Sort i del CEIP Alejandro Casona, de Les, han participat a les activitats del programa d'educació ambiental, Pirineu Viu de DEPANA. Aquesta actuació pretén augmentar el coneixement de joves i infants dels valors naturals del Pirineu, fent especial èmfasi en les espècies protegides (gall fer, perdiu blanca, llúdriga, marta, picots, etc.) i sobretot les que estan en perill d'extinció, com l'ós bru del Pirineu.

En el decurs d'aquestes activitats, es va suggerir que els alumnes proposessin diversos noms per una de les cries de l'Hvala, nascuda el passat hivern. Un cop recollides les aportacions de tots els centres educatius, es va dissenyar l'aplicació on-line que permetés a tots aquells joves, nens i adults votar un dels vuit noms proposats: Aran, Nhèu, Ròc, Kala, Òc, Lluna, Arne i Yuracu. La votació està disponible des de finals de desembre i es tancarà a finals d'aquest mes de gener. Fins ara ja s'han recollit més de 800 votacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona