La plaga del morrut roig mata palmeres a Oliva

El Departament d'Agricultura de l'Ajuntament d'Oliva ha informat que les palmeres tant publiques com privades de la ciutat estan en perill de desaparició com a conseqüència de la plaga denominada «morrut roig».

El regidor d'Agricultura, Vicent Santacatalina, ha apuntat que a l'octubre de 2009 es va eliminar al terme municipal d'Oliva la primera palmera morta com a conseqüència d'aquesta plaga que afecta «a un patrimoni paisatgístic i natural de gran valor». Santacatalina ha dit que en l'actualitat existeix un focus amb diverses palmeres afectades en la zona del Molinell.

El «morrut roig» és un escarabat que entra dins del tronc de la palmera. Per tant, una palmera pot estar infestada i no manifestar cap símptoma visual. Quan s'observen indicis de debilitat normalment ja és massa tard per poder salvar-la i l'única opció que existeix, i que és obligatòria per llei, és l'eliminació de tota la palmera i la tritura de totes les restes per impedir la dispersió de la plaga.

L'Ajuntament d'Oliva, seguint les directrius de la Conselleria d'Agricultura, ha elaborat un Pla d'Acció les línies d'actuació més importants del qual són: la informació i difusió, el tractament de palmeres de propietat municipal i la col·laboració activa amb les administracions responsables del seu control.

Algunes mesures de vigilància són la inspecció visual, amb la finalitat de detectar l'entrada precoç de la plaga en les palmeres, i la col·locació de paranys per part de tècnics especialistes d'altres administracions publiques per evitar que la corba de vol i l'expansió de la plaga sobrepassen l'àmbit municipal.

Segons ha manifestat el regidor, en aquests moments les úniques armes de les quals es disposa per combatre aquesta plaga són els tractaments preventius i la ràpida destrucció dels exemplars afectats. A més, ha instat a tots els propietaris de palmeres i els professionals del sector a col·laborar i adoptar d'urgència les mesures recomanades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT