Societat

setge a l'1-O

Nomenen el nou director de la Mobile World Capital sense presència de la Generalitat

Carlos Grau és designat en una reunió del patronat en què l’Estat assumeix la representació catalana i veta la presència d’observadors del govern legítim

El patronat de la Mobile World Capital Barcelona (MWCB) es va reunir ahir per nomenar Carlos Grau, enginyer industrial amb una àmplia trajectòria en el sector TIC, com a nou director general en substitució de Constantí Serrallonga, que ocupava el càrrec de manera transitòria. La reunió del patronat, però, va estar marcada per l’absència forçada la Generalitat que, com una de les administracions fundadores, sempre hi havia tingut representació, veu i vot. Fins ahir, que va ser vetada per l’Estat emparant-se en la intervenció derivada de l’aplicació del 155.

Les tres administracions fundadores de la MWCB –Estat, Generalitat, Ajuntament i Fira de Barcelona i la GSMA– componen el gruix del patronat, ja que cadascuna hi té tres representants. A banda, per una qüestió de patrocini, també hi ha una representació més residual d’empreses, fonamentalment operadores de telefonia. La representació de la Generalitat en el patronat de la MWCB requeia en els titulars de les conselleries de Presidència, Ensenyament i Empresa. Ahir, amb el conseller Jordi Turull detingut, la consellera Clara Ponsatí en l’exili i Santi Vila inhabilitat, les seves cadires van ser buides i l’Estat en va assumir la representació mitjançant José María Lassalle, secretari d’estat de la Societat de la Informació i Agenda Digital del Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital.

La Generalitat, conscient de la importància per a la ciutat i el país dels projectes relacionats amb la Mobile World Capital i el Mobile World Congress, va demanar ahir mateix poder ser present en la reunió del patronat enviant-hi els secretaris generals de les diferents conselleries en qualitat d’oients, encara que no poguessin exercir el dret a vot. Segons fonts de la Generalitat, aquesta demanda va ser desestimada pels enviats ministerials argumentant que ells ja assumien la representació del govern català.

Tot i l’excepcional absència dels representants legítims del poble català, fonts de la MWCB van explicar ahir que la reunió del patronat es va fer “amb total normalitat” i van recordar que el nomenament de Carlos Grau d’ahir era “la ratificació d’una proposta aprovada el 26 d’octubre per la comissió executiva de la fundació” en la qual la Generalitat va estar representada per Pere Condom.

Carlos Grau ha ocupat diversos càrrecs directius en empreses del sector TIC com ara Hewlett-Packard, Accenture, Telefónica i Microsoft, de la qual va ser director general a Catalunya.

LA FRASE

Ara toca maximitzar l’impacte en la vessant social, d’ocupació i de productivitat de les empreses
Carlos Grau
Director General MWCB


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona