El Redós ja disposa de 124 places de residència i centre de dia a Ribes

El nou edifici, que ha permès ampliar el nombre de llits, s'inaugurarà demà

La Fundació El Redós de Sant Josep i Sant Pere va plantejar la construcció del nou edifici, dins la mateixa illa que ocupa l'antiga residència, per millorar l'atenció als usuaris i ampliar el nombre de places. «Tenim un edifici més que centenari, que fa molt de temps que es va valorar que no reunia els requisits per atendre els residents com cal», explica la secretària de la fundació, Montserrat Falguera. Les obres, iniciades al maig del 2008, han permès disposar d'un nou equipament modern i funcional que, a banda de residència assistida i centre de dia, també ofereix servei de menjador per a persones grans.

Llocs de treball

L'ampliació del nombre de places ha permès crear catorze llocs de treball i oferir una atenció integral a la tercera edat: un metge, infermeres, una treballadora social, dos fisioterapeutes o una psicòloga són només algunes de les persones que formen part de l'equip que atén la gent gran. El centre està pendent de l'autorització de la Generalitat perquè es puguin ocupar les noves places residencials i del centre de dia, tenint en compte que un 80% són públiques. L'edifici disposa de 20 habitacions individuals i 32 dobles, distribuïdes en una superfície d'uns 3.000 metres quadrats.

La reforma ha costat uns sis milions d'euros, dels quals la Generalitat i la fundació «la Caixa» han aportat 1,2 milions d'euros, i l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, 300.000. Falguera destaca la col·laboració amb l'administració local, que ha entès el servei a la ciutadania que ofereix el centre «tot i que el promogui una entitat privada».

La voluntat de la fundació «en un futur no gaire llunyà» és fer «un rentat de cara» a l'edifici antic, per crear entre 20 i 30 places de llits d'acolliment temporal per a persones que habitualment resideixen amb familiars però que puntualment necessiten una residència.

Demà, a les 11.30 hores, s'inaugurarà l'edifici d'El Redós; entre les tres i les set de la tarda la fundació organitza una jornada de portes obertes perquè la ciutadania pugui conèixer el nou espai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt