Societat

Xavier Corominas i Mainegre

Ciclista i expresident de Mou-te en Bici

El 155 i les multes als ciclistes

La cessada regidora Paneque, fins fa poc responsable de la Policia Local de Girona, mantenia una bona relació amb l’associació Mou-te en Bici. Això volia dir estudiar fórmules perquè la mobilitat ciclista fos compatible amb el respecte als vianants i abordar aquest problema amb campanyes de conscienciació, d’educació viària, amb la instauració d’una mena d’agents cívics dedicats a aquest treball especific.

La sortida del PSC del govern de la ciutat, a causa del 155, ha obligat el partit del govern a distribuir les tasques entre els regidors, i no sabem per què la policia li ha tocat al regidor Berloso, que sense cap consideració a la feina feta, ha tingut l’ocurrència d’engegar una campanya de multes contra tots els ciclistes, cívics i incívics, amb el resultat que han multat pocs incívics i molt ciclistes que anaven a treballar o a estudiar i que feien el circuit habitual, normalment a poc a poc i sense molestar, per la perillositat que genera circular per la calçada a causa del també incívic comportament d’alguns conductors quan tenen al davant un ciclista. En temps de l’alcalde Puigdemont ja es va fer una campanya específica de multes als ciclistes amb resultats negatius, vist que ara se n’ha hagut de fer una altra, de la qual el regidor es vanta que la quantitat de multes posades en un sol dia supera la dels anys anteriors.

Potser, senyor Berloso, no coneix la línia del govern municipal de treballar per a una Girona bike friendly i tampoc s’ha llegit la moció presentada per Mou-te en Bici, i aprovada per unanimitat del consistori, o sigui, també per vostè, el 14 de desembre del 2015, en què entre d’altres coses es va proposar “millorar la mobilitat sostenible, reduir la contaminació ambiental i acústica, incrementar l’ús de la bicicleta i el caminar amb seguretat, resoldre els punts problemàtics, fer de Girona una ciutat 30 amb l’objectiu d’accidents zero”.

I la creació d’una comissió a la Taula de Mobilitat, que segueixi els projectes, les obres i la planificació, així com també les petites modificacions i reparacions. Que s’encarregui, a més, de la promoció de la bicicleta a les escoles i centres cívics i de les campanyes de promoció, seguretat i conscienciació, referents a la bicicleta.

Maleït 155, que comporta danys col·laterals i que els ciclistes denunciats, normalment persones que tenen la bicicleta com a vehicle de mobilitat obligada tant per anar a treballar com a estudiar hauran de pagar quantitats desorbitades per una infracció lleu.

Senyor Berloso, vostè ja sap que les denúncies no serveixen per a res, excepte per engreixar les arques municipals –dubto que aquest sigui el seu objectiu– i que el que cal és educar, formar, ensenyar com s’ha de circular per la ciutat. També sap que cal fer més i millors infraestructures per als usuaris de la bicicleta, i que quan es facin no siguin envaïdes per cotxes i vianants, com és el cas del carril bici sota les vies. Vostè sap que si vol multar els ciclistes incívics no pot plantar una patrulla tot el matí a la plaça de Catalunya sinó que ha de posar mitjans diferents, i ja li ho varen dir en una reunió. Treballi per immobilitzar les bicicletes que utilitzen la ciutat com una pista d’eslàlom. Faci fer un curs al reincidents i no els torni la bicicleta fins que l’hagin superat; reincorpori la patrulla ciclista a la policia, com fan les ciutats del món que tenen un ampli ús de la bicicleta a la ciutat. Segurament així i mitjançant una bona planificació, i no d’una ocurrència d’un dia per l’altre, la circulació de bicicletes a la ciutat esdevindrà un regal per a la ciutat, menys contaminant, menys sorollosa i farà persones més sanes i vianants satisfets. Que se’n vagin les denúncies i també el 155 amb els seus danys col·laterals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona