El col·lectiu No a la THT/MAT vol donar més suport als oposants a la línia elèctrica del sud de l'Albera

La Concertació sobre la porció de la MAT entre Baixàs i Santa Llogaia, soterrada amb corrent continu s'està acabant. Aquest divendres tenia lloc una reunió d'informació a Toluges, organitzada per Louis Caseilles, alcalde del municipi i conseller general. A la reunió hi participaven les associacions Sydeco (alcaldes), el Col·lectiu No a la THT/MAT, Defensa de la Terra, RTE i veïns preocupats pel pas de la línia a prop de les seves propietats.

El col·lectiu No a la THT/MATconsidera que els informes dels representants de RTE i d'Inelfe (estuctura franco-espanyola dedicada a la realització del projecte), van saber interessar i fer ressaltar com cal les exigències de les associacions (sobre la salut i el medi ambient); però tot i això tothom va ser d'acord per denunciar un cop més el caràcter injust i injustificat de la línia.

Un caràcter encara més injust i injustificat a Catalunya Sud, segons van explicar Joan Martí (de la Plataforma No a la MAT al sud), i Xavier Quer de l'Ammat (Associació dels municipis contra la MAT), convidats pel Col.lectiu nord-català: «Aquí seu dins una fase de Concertació, nosaltres som dins una fase d'imposició», es van indignar els oposants sud-catalans a la MAT. Segons ells, no obtenen cap explicació ni cap escolta; es consideren menyspreats amb l'agreujant que hauran de pagar el 50 per cent d'una línia soterrada que ells tindran en aéri.

És per això que Jean Jacques Planes en nom del Col.lectiu No a la THT/MAT es va comprometre a donar-los suport: « Aquí, a Catalunya Nord, no podem barallar-nos amb RTE perquè desitgen tan la reeixida ràpida de llur projecte que accepten tot dels oposants. Però el nostre combat contra INELFE, ara el portarem a Catalunya Sud perquè el tractament que reben allí i que INELFE i els poders polítics justifiquen, és força lluny dels principis democràtics que se poden esperar avui dia», va dir Jean-Jacques Planes. També va criticar la missió d'en Mario Monti: «una missió considerada com reeixida per l'Europa, responsable també d'aquesta agressió, que és dins el principi desastrosa en matèria de justícia social europea».

Per altra banda, els representants del col·lectiu Defensa de la Terra, fan un balanç molt més crític d'aquesta fase de concertació a Catalunya Nord; consideren que la negociació només és de façana, i que les decisions dels promotors de la línia, RTE i INELFE, ja són preses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar