Societat

ESPORTS AQUÀTICS

Els Pirineus, un referent en els esports d’aigua

Aigües braves, altres de tranquil·les, barranquisme... els Pirineus ofereixen diversitat de possibilitats per jugar i fer esport amb l’aigua dels rius i clots

Fa uns anys, els rius dels Pirineus catalans eren un mitjà ideal pel transport de mercaderies. Els raiers conduïen unes embarcacions aparentment febles, fetes amb troncs que baixaven pels rius Segre i Noguera Pallaresa. La construcció d’embassaments va generar molts problemes a la circulació fluvial i el transport va ocupar les carreteres.

Avui en dia, des de fa anys, els rius han canviat l’activitat productiva per la lúdica -que també és productiva pels seus promotors- i s’han convertit en un espai privilegiat on practicar tota mena de jocs i esports aquàtics. A continuació us oferim quatre propostes per gaudir sobretot a l’estiu de l’aigua dels rius i clots que amaguen els Pirineus de Catalunya.

Si voleu tenir més informació podeu consultar aquest web .

Fer ràfting per la Noguera Pallaresa, el cor a mil

Redacció

Si tens ganes de passar-ho d’allò més i és un dia de molta calor, t’esperen les aigües de la Noguera Pallaresa. Al riu, que té més de 60 quilòmetres navegables durant tot l’any, hi podràs fer ràfting. El riu té de tot: trams d’aigües braves furioses i d’altres de més pacífics per poder-hi fer passejades aquàtiques relaxades. Si us agraden, però, les emocions fortes aventureu-vos pels trams que presenten major complicació durant l’època de desglaç, entre els mesos de maig i juny. Calceu-vos!!

Descobrint el piragüisme en el pantà de la Baells

Redacció

El pantà de la Baells, és un embassament que pertany al riu Llobregat. La presa pertany al municipi -històricament miner- de Cercs. És el lloc ideal perquè tant principiants com famílies amb mainada petita facin les primeres palades en el món del piragüisme.

Les aigües tranquil·les permeten gaudir de l’entorn i també de l’experiència ludico-esportiva. Entre palada i palada podreu descobrir molts racons del pantà. Podeu fer servir les piragües que allà us ofereixen, que són individuals o de fins a quatre places.

Aigües turquesa i barrancs d’esglai a Sant Aniol

Redacció

L’Alta Garrotxa atresora espais realment insòlits i de gran bellesa. Entre les roques dins de l’Espai d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa hi trobareu aigües de color turquesa. Es concentren al fons de llocs com el barranc de Sant Aniol, que pertany al municipi de Sadernes. A dia d’avui es considera un dels millors espais de Catalunya per practicar el barranquisme si es disposa d’un nivell avançat.

Per arribar-ne a l’inici cal fer una bona caminada: ben bé de tres hores. Tot, per després tenir l’atreviment de fer un ràpel de 40 metres que us deixarà realment bocabadats.

No us preocupeu si acostumeu a viatjar en família. Els estrets de Sant Aniol es poden fer igualment. Són el que es qualifica de “barrancs d’iniciació”, de gran bellesa i amb salts adequats perquè els nens xalin sense fer-se mal.

Un trineu per lliscar sobre l’aigua al Parc Olímpic del Segre

Redacció

Si no us espanta cavalcar sobre corrents d’aigua, el Parc Olímpic del Segre que es troba a la Seu d’Urgell ha de ser la vostra pròxima destinació. Allà us proposen fer un descens guiat en trineu d’aigua, cosa que us permet sentir la força dels corrents.

Aquest és un esport aquàtic per practicar-lo en grup, tant si sou dels que opteu pel canal d’aigües tranquil·les, com si preferiu viure un torrent d’emocions fortes al canal d’aigües braves, que disposa d’un sistema que es pot regular per satisfer tant els esportistes experimentats com els novells.

El descens en hidrotrineu es fa els mesos de més calor de l’any -juliol i agost- i només està permès a persones de més de divuit anys.

Un altre espai privilegiat on practicar l’hidrotrineu és el riu Garona a la Val d’Aran. Als municipis de Les i Arres podreu gaudir de les seves aigües sempre braves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona