Societat

Una temporada d’esquí plena d’aniversaris al Pirineu gironí

La Molina, Masella i Guils Fontanera encaren els mesos de neu amb un seguit d’actes de commemoració de les respectives efemèrides

Masella ja ha obert parcialment, La Molina ho farà dijous vinent i Vallter i Núria, el 2-D

Les estacions d’esquí del Pirineu gironí enceten una temporada d’efemèrides. La Molina (Toses i Alp) celebra que fa 75 anys va introduir el transport mecànic dels esquiadors; l’estació ceretana veïna de Masella (Alp), 50 de la seva creació, i la situada a l’altra banda de la plana ceretana de Guils Fontanera fa 25 anys que va obrir i marcar les primeres pistes d’esquí de fons, les quals continuen sent les úniques de la demarcació.

De les tres estacions d’esquí del Pirineu gironí gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat, La Molina és la primera que obrirà. Ho farà dijous vinent, tot i que no ha detallat encara el nombre de pistes i remuntadors, ni de gruixos o de qualitat de la neu. Ferrocarrils ha invertit un milió d’euros sobretot en la millora de la xarxa de neu produïda al sector del Torrent Negre, on ha construït un edifici de producció de neu, i al Solei. D’entre els esdeveniments, destaquen la copa del món de Snowboad Cron i la Copa Europea d’Esquí Alpí Femenina.

Vallter 2000 (Setcases) i Vall de Núria (Queralbs) tenen previst obrir el 2 de desembre. L’estació de la Vall de Camprodon ha invertit en millores dels elements de seguretat a la zona de debutants i amb l’ampliació de l’oferta familiar. La de la Vall de Ribes ha destinat recursos a millorar la seguretat i a noves activitats del parc infantil de neu.

L’estació de la Masella, que no és pública, i que està parcialment oberta des de l’11 de novembre passat, ha invertit també en l’ampliació i millora de la xarxa de neu produïda, en especial a la pista negra Pou de la Neu, a la vermella de la Tosa, a Coma Orriola i al pla de Masella. També ha adquirit nou material destinat al lloguer per a la pràctica de l’esquí i maquinària trepitjaneu. Així mateix, ha remodelat el restaurant i cafeteria de Coma Orriola i el bar del cap del Bosc. I, finalment, ha ampliat la cobertura de Wifi i ha instal·lat noves webcam, accessibles amb una app, a la Tosa, Isards, la Pleta, Coma pregona i Enamorats.

Guils Fontanera ha millorat la carretera d’accés, ha instal·lat nova senyalització i una taula de senyalització al mirador de la Pleta, un tallafoc a la Pleta i material tècnic. A més, ha adequat un itinerari d’1,5 km a la Solana. L’estació d’esquí de fons –la primera a Catalunya a oferir un circuït per a bicicletes de neu– proposa sortides guiades fins a la Feixa i sortides nocturnes, i serà el marc de la copa catalana de raquetes.

Quils Fontanera

Un quart de segle de l’única estació d’esquí de fons gironina

Guils Fontanera és el punt de referència de les comarques gironines per a tots els practicants de l’esquí de fons. És una estació d’esquí municipal. Es va crear l’any 1992, i la seva construcció es va fer amb moltes dificultats. Els seus inicis van ser difícils. Va fer un salt important amb a la consolidació, l’any 1998, quan l’Ajuntament de Guils de Cerdana hi va invertir un total de 661.000 euros en tres anualitats, bàsicament destinats a la pavimentació dels accessos a l’estació i a la construcció d’un refugi i centre de serveis. Per commemorar aquesta efemèride, s’està preparant una publicació i diversos actes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres