Societat

Arrenca l’edició de plata de la fira Tot Nuvis Girona

La mostra reuneix més d’un centenar d’expositors al Palau de Fires, que es vesteix de gala per a l’ocasió

El saló Tot Nuvis celebra una edició rodona. Sense fer escarafalls, la mostra s’ha anat adaptant per mantenir-se com un esdeveniment atractiu, que l’any passat va atraure més de quatre mil visitants. Així, entre els 121 expositors que es podran visitar des d’avui fins diumenge, s’hi podrà trobar tot allò que es pugui necessitar per organitzar un casament o una festa, i de tots els estils, des dels formats més clàssics fins a les tendències millennials o més tecnològiques.

Sector en alça

Complir 25 anys també vol dir haver viscut fites importants i haver superat entrebancs. Entre les primeres hi figura la legalització del matrimoni homosexual a l’Estat espanyol el 2005. I precisament el cartell d’aquesta edició és inclusiu amb el col·lectiu LGTBI i simbolitza amb pinces models de parelles diferents. La fira regalarà entre els visitants 800 d’aquestes pinces fetes per la Fundació Ramon Noguera. Pel que fa als entrebancs, el sector ha hagut de fer mans i mànigues per superar una llarguíssima i profunda crisi. Segons dades de l’Idescat, l’any 2004 a Catalunya es van casar més de 32.000 parelles, però el 2011 no van arribar a les 26.000. Seria l’any d’inflexió i a poc a poc les xifres han canviat amb una suau i sostinguda tendència a l’alça, fins als 28.631 matrimonis que es van registrar l’any passat, dels quals 2.876 es van celebrar a les comarques gironines.

Per tot plegat, Tot Nuvis celebrarà aquests 25 anys de trajectòria amb una festa avui mateix, coincidint amb la inauguració. Així, es projectarà un vídeo inspirat en el projecte de la UOC Poesia dibuixada, del dissenyador i il·lustrador Xavier Fontané i els alumnes de l’Escola Cifog. I, després de l’excel·lent acollida que va tenir en l’edició passada, s’ha convocat de nou el Torna’t a posar el vestit de núvia, una desfilada en què una desena de dones que ja es van casar tornen a lluir el vestit de núvia a la passarel·la. De fet, les desfilades continuen sent un dels grans reclams del saló nupcial. Enguany n’hi haurà tres. Aquests dies també s’oferiran classes de ball i s’han organitzat concursos i sortejos.

Tot Nuvis

Dia 1, de 16 h a 20.30 h. Dies 2 i 3, d’11 h a 20.30 h

www.firagirona.com



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla