Societat

Metereologia

Alerta per vents forts a les zones de muntanya

L’episodi de fred intens continuarà tot el cap de setmana i també dilluns

Les nevades poden afectar totes les cotes del Pirineu i acumular gruixos de més de 40 cm per sobre els 1.500 metres

L’agència de Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest divendres la fase l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya (Ventcat) per la previsió de fotes ventades a les zones de muntanya. A més, manté la Prealerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (Neucat) per les possibles precipitacions i per les afectacions que se’n poden derivar.

D’acord amb la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest cap de setmana bufarà vent de component nord i oest arreu, però més reforçat al Pirineu i Prepirineu i als dos extrems del país. A l’Alt Empordà s’espera tramuntana de moderada a forta amb cops molt forts i mestral entre moderat i fort a les Terres de l’Ebre. A les cotes elevades del Pirineu bufarà vent entre moderat i fort amb cops molt forts.

La predicció meteorològica confirma l’episodi de fred que afectarà les comarques de la Depressió Central, Catalunya Central i Litoral i Pre-litoral central, demà i diumenge. De cara a dilluns s’espera que l’episodi de fred continuï i afecti tot el territori.

Les ventades agreujaran la sensació de fred a les zones de muntanya, on les activitats a l’aire lliure es poden veure afectades.A causa del vent i la neu hi haurà torb al Pirineu.

Nevades al Pirineu

L’SMC dona per finalitzat l’avís de neu a cotes baixes i mitjanes però manté les previsions de nevades a totes les cotes del Pirineu. El temporal podrà deixar gruixos de més de 40 cm per sobre dels 1.500 m a l’extrem nord del Pirineu.

Protecció Civil recomana als conductors que prevegin desplaçar-se per les comarques afectades per la neu que segueixin la previsió meteorològica, comprovin l’estat del vehicle i duguin cadenes.

L’agència d’emergències també ha emès una prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per onatge. L’SMC preveu maregassa (onades superiors als 2,5 metres) des d’aquest divendres i fins dissabte al migdia. A partir de llavors i fins diumenge a la tarda s’espera mar brava (onades de més de 4 metres)al nord del Cap de Creus i al cap de Begur, afectant l’Alt i el Baix Empordà. El fenomen anirà acompanyat de mar de fons de Nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA