Societat

El Clínic i el Vall d’Hebron, entre els cinc millors hospitals de l’Estat el 2017

L’Hospital Quirón de Barcelona i el Centre Mèdic Teknon baixen a la vuitena i a la desena posició, respectivament

L’Hospital Clínic i el Vall d’Hebron se situen entre els cinc millors hospitals d’arreu de l’Estat, segons l’Índex d’Excel·lència Hospitalària (IEH) 2017 elaborat per l’Instituto Coordenadas de Gobernanza y Economia Aplicada. En concret, l’Hospital Clínic es manté amb 0,995 punts en el segon lloc del rànquing, que torna a encapçalar per tercer any consecutiu la Fundación Jiménez Díaz de Madrid (amb 0,997 punts).

El Vall d’Hebron ascendeix a la cinquena posició (amb una puntuació de 0,982), que comparteix amb el madrileny Gregorio Marañón, després d’ocupar l’any 2016 el vuitè lloc en aquest índex. Així mateix, l’Hospital Quirón de Barcelona (0,976 punts) baixa al vuitè lloc aquest 2017, després de la quarta posició assolida l’any passat. Finalment, el Centre Mèdic Teknon (0,973 punts) perd un lloc i se situa en la desena posició de l’IEH 2017.

L’Índex, elaborat mitjançant enquestes a 1.750 professionals de la salut d’arreu de l’Estat, avalua l’excel·lència en base als resultats i percepcions dels professionals que treballen en els centres o en el seu entorn.

Durant la presentació dels resultats, Jesús Sánchez Lambás, vicepresident executiu de l’Instituto Coordenadas i director del projecte IEH 2017, ha afirmat que “a pesar que la sanitat a Espanya, un dels pilars bàsics del nostre estat del benestar, s’enfronta a una situació complexa, en la qual la solvència i sostenibilitat del sistema no estan garantides, els nostres hospitals i els nostres professionals se situen, any rere any, entre els millors del món”.

Per això, des de l’Instituto Coordenadas volen reconèixer, un any més a través del IEH, “l’excel·lència, la innovació i el benestar social des de la rigorositat i la qualitat en l’anàlisi”, ha afirmat. “L’excel·lència hospitalària repercuteix en el benestar final del pacient i, darrere d’aquesta excel·lència, tant la qualitat del servei com la capacitat innovadora han de ser elements claus a l’hora de guiar les actuacions dels hospitals del nostre país”, ha manifestat Lambás.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA