El ministre de Cultura francès diu que les valls del Tec i el Ter són catalanes

Frédéric Mitterrand afirma que el català és l'element clau en la història comuna de les dues zones

El ministre francès de Cultura i Comunicació ha fet arribar una carta al president del País Pirineus-Mediterrani, Francis Manent, i una altra d'idèntica al president de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, Josep Coma, per tal de felicitar-los per haver sabut formular una proposta comuna de valoració i de promoció del patrimoni arquitectònic, cultural, històric i natural amb una visió transfronterera. En la carta, Frédéric Mitterrand parla, al principi, de «les valls catalanes del Tec i el Ter». L'asseveració més contundent, no obstant, es produeix cap al final. «El primer país d'art i d'història transfronterer s'ha creat sobre el territori de Catalunya», afirma. Entremig, insisteix que el Consell Nacional de les Viles i Països d'Art i d'Història ha destacat per unanimitat els lligams creats per una història i una relació permanent i per una llengua comuna, el català. I, finalment i per segona vegada, remarca la catalanitat de les valls del Tec i el Ter.

Les viles i els països d'art i d'història són una marca distintiva atribuïda pel ministeri francès de Cultura i Comunicacions a ciutats i territoris que construeixen un projecte cultural a partir del seu patrimoni. A la pràctica es tracta de desenvolupar accions de valoració i sensibilització del patrimoni, sota la forma d'una programació anual (visites guiades, conferències, tallers, espectacles...), dirigides als habitants, visitants i molt especialment al públic jove.

A partir d'una coordinació encapçalada pels serveis del País Pirineus-Mediterrani, amb seu a Ceret, els municipis del Vallespir i la vall camprodonina del Ter han elaborat una proposta comuna que els ha conduït a l'obtenció d'aquesta marca distintiva i a constituir el primer País d'Art i d'Història Transfronterer.

LA FRASE

FRÉDÉRIC MITTERRAND
MINISTRE FRANCÈS DE CULTURA
«El Consell ha subratllat el treball per afavorir els llaços creats per una història en interacció permanent i per una llengua comuna, el català.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona