Societat

meteorologia

Incidències ferroviàries i murs caiguts a causa del fort vent

Ràfegues de vent de més de 100 quilòmetres per hora a diferents punts del país i allau de trucades als Bombers i al telèfon d’emergències 112 per incidències múltiples des de dimarts a la nit i fins ahir a la tarda. El vent, que va començar a bufar amb força dimarts a la nit, sobretot al litoral i prelitoral central i sud de Catalunya, va fer activar en fase d’alerta el pla Ventcat i va obligar a interrompre la circulació ferroviària per precaució des de les sis del matí a la línia R16, al tram que va de l’Ametlla de Mar a Mont-roig del Camp, oferint un servei alternatiu d’autobús. A quarts de dotze es va restablir la circulació, però això no va evitar que hi hagués retards considerables en aquesta mateixa línia i en d’altres com les R13, R14 i R15, que havien de disminuir la velocitat al seu pas per la demarcació de Tarragona. El vent també va obligar a oferir transport alternatiu durant una part del matí a la R3 entre Puigcerdà i la Tor de Querol.

Més enllà de les afectacions ferroviàries, les fortes ràfegues de vent van provocar caigudes d’arbres a diversos municipis i a Tarragona ciutat també va caure el mur del pati d’una comunitat de veïns. Amb ràfegues de quasi 90 quilòmetres per hora durant el matí, el consistori va decidir tancar l’accés a diferents parcs públics de la ciutat. Al Vendrell també va caure un mur del carrer Rabassaires, sense causar cap incident gràcies a l’actuació preventiva feta des del consistori en ser alertats del perill.

El telèfon d’emergències 112 va rebre 269 trucades, majoritàriament del Barcelonès i el Baix Llobregat, per alertar d’obstacles a la calçada i risc de caiguda d’elements estructurals. Fins a primera hora de la tarda, els Bombers de la Generalitat també havien rebut 144 avisos per incidències relacionades amb el fort vent. Entre les actuacions dels Bombers destaca un incendi en una zona forestal de Campredó (Tortosa), on les flames es van menjar dues hectàrees de massa boscosa i camps d’oliveres abandonats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona