Societat

festes i tradicions

carnaval

Roses torna a interpel·lar els joves per un carnaval sense drogues ni alcohol

Més de 700 alumnes rosincs seran convidats a participar el 2 de febrer en un gran acte en format d’espectacle per conscienciar-los

L’Ajuntament de Roses continua insistint en les campanyes preventives amb vista a les celebracions de carnaval, i la necessitat de conscienciar els joves i la població en general dels perills que comporta el consum d’alcohol i drogues. La campanya Per carnaval no tot s’hi val –impulsada per l’àrea de Joventut de l’Ajuntament–, arriba aquest any a la sisena edició i constarà d’un acte principal, el 2 de febrer a la plaça Frederic Rahola. Hi assistiran més de 700 alumnes rosincs i serà en format d’espectacle, on entre altres accions participarà un artista de referència actual, per fer arribar un missatge clar i contundent: “Tu tries”, que vol conscienciar i interpel·lar directament els joves per afrontar la problemàtica que suposa l’augment del consum i l’abús d’alcohol i drogues protagonitzat per la població juvenil, i molt concretament pel que fa als canvis d’hàbits d’aquests consums entre els adolescents.

Els participants desconeixeran fins al moment de traslladar-se a la plaça Rahola en què consistirà exactament l’acció, ja que l’àrea de Joventut es reserva fins al darrer moment la intriga de saber el format escollit en cada edició (performances, transformació del teatre en un museu del carnaval, etc.).

Bons resultats

Segons l’Ajuntament, els bons resultats obtinguts des de la posada en marxa de la campanya es fan palesos en cada nova edició, per exemple amb la decisió de les colles de carnaval d’evitar el consum d’alcohol durant les passades o amb el clar descens del nombre d’emergències i atencions ateses a conseqüència del consum d’alcohol o drogues. Com en edicions anteriors, el format audiovisual és una de les vies escollides per donar veu als mateixos joves de Roses i deixar que expressin el seu punt de vista. Aquest any s’han enregistrat quatre vídeos protagonitzats per joves d’entre 14 i 25 anys, que es difondran a través del canal Youtube del Car Jove, a les xarxes socials i al portal www.percarnavalnototshival.roses.cat, que s’activarà durant els pròxims dies. La campanya també inclou xapes amb el logo i lema Per carnaval no tot s’hi val, i els establiments podran lluir l’adhesiu Per carnaval, còctels joves sense alcohol.

Més municipis

Des de les últimes edicions, i arran de l’interès mostrat per altres municipis, els responsables de l’àrea de Joventut de Roses ofereixen també aquestes accions en petit format a altres centres d’ensenyament de la comarca. Aquest any ja hi han confirmat la participació els instituts de Castelló d’Empúries, Empuriabrava, Vilafant i la Jonquera, tot i que continua obert el període de sol·licituds per rebre aquestes sessions informatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA