Societat

El Mobile mostra “compromís total” però reclama estabilitat

La GSMA espera que es donin les condicions necessàries per complir el contracte amb Barcelona fins al 2023

El MWC guanya espai exterior, amplia la seguretat i perd els conferenciants estel·lars

Si la GSMA té un tret distintiu és que ho vol tenir tot sota control. Sabent que ahir, en presentar la pròxima edició del Mobile World Congress (MWC), la situació a Catalunya seria objecte de moltes preguntes, les va evitar amb una declaració ben mesurada abans de donar pas als periodistes: “No som una organització política. La GSMA fa negoci i necessita assegurar que tenim un entorn segur i estable per fer un esdeveniment amb més de 100.000 visitants. Treballem estretament amb les autoritats locals per assegurar que disposem de les condicions correctes per desenvolupar un MWC espectacular el 2018 i també més enllà. Esperem que la pròxima edició sigui un gran èxit i agraïm la col·laboració de Barcelona, Catalunya i Espanya.”

D’aquesta manera, Michael O’Hara, cap de màrqueting de la GSMA, va intentar segellar les especulacions sobre com la incertesa política al país i els atemptats terroristes podien afectar la imatge i el futur de l’esdeveniment. Tot i això, no va poder evitar alguna pregunta més i va aclarir que “sempre hi ha interès d’altres ciutats” per atreure el MWC, però que tenen contracte en vigor fins al 2023 amb Barcelona i que estan “totalment compromesos” a complir-lo sempre que hi hagi les condicions pertinents.

L’acord entre la GSMA i les diferents administracions que li donen suport per celebrar el MWC a Barcelona inclou diverses clàusules per garantir el perfecte funcionament de l’esdeveniment, motiu pel qual, si la inestabilitat política esdevingués social i hi hagués inseguretat al carrer, podria tenir l’excusa per canviar de seu precipitadament. Amb tot, els organitzadors admeten que Barcelona reuneix unes condicions espectaculars per desenvolupar el seu negoci i no tenen intenció de forçar un canvi d’aires si no és imperiosament necessari.

Entre les bonances de Barcelona hi ha el clima propici per organitzar activitats a l’aire lliure, i aquesta serà precisament una de les novetats de la pròxima edició, que tindrà lloc entre el 26 de febrer i l’1 de març. Davant l’entrada principal del recinte s’instal·larà un village amb presència d’algunes marques destacades, i just a sobre de l’actual font ja s’està construint un pavelló efímer per regular l’accés dels més de 108.000 visitants que s’esperen. Tot això estarà envoltat per unes noves tanques de seguretat, que ja estan instal·lades, amb elements de formigó per evitar l’accés tant de persones com de vehicles.

La GSMA va refusar donar detalls sobre si, després dels atemptats de l’agost, el pla de seguretat ha estat objecte de modificacions importants, però en tot cas ahir mateix ja era evident que les mesures s’han intensificat.

Continguts, no noms

Els organitzadors van admetre ahir que, després de diverses edicions amb ponents estel·lars com ara Mark Zuckerberg i el cap de Netflix, enguany s’ha apostat per “una estratègia nova” que donarà rellevància als “continguts potents” per davant de la fama o el prestigi, tot un encert després que les ponències de l’amo de Facebook resultessin realment decebedores els darrers anys.

Enguany el congrés dedicarà sessions específiques a dos dels temes més candents del moment, la intel·ligència artificial i el blockchain, però tampoc s’oblidarà de la quarta revolució industrial, els nous continguts digitals, els drons i l’IOT.

LES XIFRES

108.000
visitants
de 200 països diferents s’esperen al MWC durant els quatre dies que dura la mostra.
2.300
empreses
oferiran els seus productes i serveis de tota mena repartits pels diferents pavellons del recinte firal.

L’Ajuntament vol lluir l’ecosistema tecnològic

Ada Colau presidirà avui un acte a l’ajuntament amb nombroses autoritats per reivindicar la gran activitat científica i tecnològica que viu Barcelona durant tot l’any i millorar així la seva imatge.

La fórmula 1 i els cotxes connectats, nous protagonistes

Firmes com BMW, Mercedes, Toyota i Seat mostraran les seves novetats en connectivitats. La fórmula 1 també hi serà present per primera vegada, per mostrar com treballa amb la tecnologia mòbil.

Les dones amb prou feines són un 25% dels visitants

Tot i que les visitants han estat més els darrers anys (18% el 2011 i 23% l’any passat), encara hi ha molt camp per córrer. Enguany s’espera un 25%, el mateix percentatge que de conferenciants.

471 milions i unes 13.000 feines, l’impacte econòmic

Els organitzadors calculen que enguany el MWC deixarà 471 milions d’impacte econòmic a la ciutat, amb 13.000 feines a temps parcial. L’acumulat és de 4.400 milions i 115.000 feines des del 2006.

Per primer cop es podrà entrar al congrés ‘per la cara’

La GSMA durà a terme una prova pilot per controlar l’accés al MWC amb tecnologia de reconeixement facial. Només estarà habilitat per a una part dels visitants i per a carrils específics d’entrada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt