Societat

trànsit

afectacions per la nevada

Normalitat viària després de la nevada a cotes baixes

Només dues carreteres (BV-1341 i BV-4024) continuaven tallades de les deu afectades dilluns a la nit a la Catalunya Central i al Vallès

208 alumnes no van poder fer classe

Els municipis de la Catalunya Central, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental afectats per la neu que va caure en cotes baixes dilluns a la tarda, però també els del sud del país afectats per la forta calamarsada, van anar recuperant la normalitat durant el matí d’ahir. Ja a primera hora els treballs de les màquines llevaneus, la sal tirada en carreteres i carrers i la pujada de la temperatura per la sortida del sol van permetre de normalitzar el trànsit en més d’una vintena de carreteres afectades, de manera que a la tarda només es restringia la circulació totalment a la BV-4024 de Bagà al coll de Pal –afectada des del temporal del 5 de febrer– i a la BV-1341 a Sant Quirze Safaja. En altres tres carreteres durant la tarda encara era obligatori l’ús de cadenes: a la BV-4031 de Castellar de N’Hug, a la GIV-5201 a Viladrau i a la BV-5114 a Fogars de Montclús, segons anava actualitzant el Servei Català de Trànsit.

Dilluns a la tarda la neu i la pedra va agafar a cotes més baixes de les esperades i va atrapar alguns conductors en una desena de carreteres: a l’AP-7, a l’A-7 i a l’N-340 a Torredembarra, a la C-58 a Vacarisses, a la C-25 entre Espinelves i Arbúcies, a la C-17, a la C-59 a Sant Feliu de Codines i a d’altres carreteres locals, com les de Matedepera i Rellinars i la de Tiana a Mollet, entre d’altres.

Les comarques de la Catalunya Central es van llevar en gran part emblanquinades, amb neu poc habitual en llocs com ara el monestir de Montserrat, i amb temperatures molt gèlides (-10 a Guardiola de Berguedà i -9 a Viladrau). Després dels problemes de circulació i de les cues que hi va haver dilluns al vespre a dues de les principals vies de comunicació d’Osona, l’eix transversal i la C-17, a primera hora del matí la situació viària en aquestes carreteres es va restablir, amb avisos de perill per gel a la calçada.

Dels 208 alumnes de Catalunya afectats per alguna alteració en les rutes de transport escolar, ahir al matí 142 eren de la Catalunya Central. A l’Anoia 80 alumnes van quedar sense transport després de suspendre’s les rutes de la urbanització Pinedes d’Armengol de la Torre de Claramunt a l’institut de Capellades, i de la mateixa urbanització a l’escola Torrescasana de la Torre de Claramunt. A Osona es van suspendre les rutes de Viladrau a l’institut de Taradell i de Seva al mateix institut, amb afectació a 34 alumnes. Al Moianès es va cancel·lar la ruta de transport escolar de l’Estany i Collsuspina fins a l’institut Moianès, fet que va afectar 28 alumnes.

Conductors atrapats

Al Vallès Occidental molts conductors van quedar atrapats durant més de quatre hores a la C-58 a Vacarisses i fins passats deu minuts de les deu de la nit no es van obrir les barreres del peatge de la C-16, la via alternativa. Va haver-hi problemes per accedir a Rellinars i Viladecavalls i a les urbanitzacions de Castellar (el Racó, el Balcó i Airesol), Matadepera i Sant Llorenç Savall, amb restriccions al pas de línies d’autobús.

També va passar a la part alta de Barcelona, on malgrat escampar 28 tones de sal es va haver de tallar la carretera de Vallvidrera i l’Arrabassada més de dues hores durant la nit i van deixar de donar servei les línies de bus 118 i 128 fins a les dotze del migdia.

La neu a cotes baixes va fer presència passades les tres de la tarda a la Conca de Barberà i les Garrigues, però sense provocar incidències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES