Societat

el mobile world congress

procés sobiranista

Ni un sol rastre de ‘mala’ imatge

La immensa majoria dels visitants de la fira desconeixen les tensions polítiques del país

Tenen més present l’atemptat, però no pateixen

Tot i que des de Madrid s’adverteix que les tensions polítiques poden repercutir en el futur del MWC a la ciutat, i tot i que les entitats sobiranistes fan accions per donar volada internacional al procés tan bon punt els congressistes posen un peu a l’aeroport, el cert és que la gran majoria dels visitants no estan al cas del que es cou al país. De fet, el nivell de desconnexió és tal que en molts casos, sobretot quan venen d’un altre continent, tampoc no s’havien assabentat de l’atemptat terrorista de l’agost. Així doncs, un any (convuls) després de la darrera edició, entre els milers de visitats de la fira no sembla haver-hi rastre de la mala imatge que podrien haver generat aquests fets.

“Ni idea”, “primera notícia, no en sabia res”. Aquestes eren la immensa majoria de respostes dels assistents d’origen asiàtic –principalment xinesos i coreans– en ser preguntats pel trasbals dels darrers mesos. El fatídic pas de la furgoneta per les Rambles, en canvi, sí que va deixar empremta en part dels visitants, principalment europeus. “Va ser tràgic i dolorós. Ens va colpir perquè a Alemanya ja havíem passat per això, però hem après que cal mirar endavant i seguir vivint amb normalitat”, explicava un comercial de T-Mobile.

També als Estats Units n’estaven al cas, però no semblaven especialment amoïnats i no els havia fet replantejar el viatge. “No crec que res d’això faci que la gent deixi de venir a Barcelona. Aquest és un gran esdeveniment que atrau més de 100.000 persones i aquí ens sentim ben segurs”, afirmava el nord-americà Brian Oliver Smith.

Pel que fa al procés, només alguns visitants de països més propers com Anglaterra o Itàlia havien sentit tocar campanes amb anterioritat, mentre que en altres casos –procedents del Brasil, Romania i l’Índia, concretament– se’n van assabentar ahir mateix en preguntar què passava durant la cassolada al rei. “Jo crec que tots els països tenen els seus propis problemes específics i se’ls saben ells. No n’hi ha cap que n’estigui exempt”, reflexionava el libanès Zaher Soubra. Si pels visitants fos, el MWC podria completar el contracte amb Barcelona fins al 2023, i fins i tot prorrogar-lo més enllà. Una altra cosa serà el que vulguin fer els responsables de la GSMA, que, d’altra banda, van evidenciar molt més clarament el seu malestar per la vaga de transport de fa dos anys que no pas amb els esdeveniments actuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona