Societat

Societat

afectació per la nevada

Les carreteres catalanes van recuperant la normalitat i la via més afectada continua sent l’Eix Transversal

Hi ha 42 quilòmetres afectats de la C-25 entre Gurb i Santa Coloma de Farners però no és obligatori l’ús de cadenes

En previsió de noves nevades aquesta tarda, Protecció Civil podria prohibir la circulació de camions i dels cotxes sense cadenes

El transport escolar s’ha suspès a la comarca de l’Osona

Les carreteres catalanes van recuperant la normalitat després de la nevada de les últimes hores que ha afectat principalment Osona, la Selva i la Garrotxa. Ja es pot circular sense cadenes per les principals vies del país i queden 42 quilòmetres afectats per la neu i el gel a l’Eix Transversal, la C-25, entre Gurb i Santa Coloma de Farners.

Només és obligatori circular amb cadenes en una carretera secundària, la BV-5114, a l’alçada de Campins. I només hi ha una carretera tallada per la neu, és la GIV-5201 a Viladrau. Altres vies secundàries afectades per la neu i el gel són la GI-543 de Viladrau cap a Arbúcies, la GI-550 a Santa Coloma de Farners, la GI-552 a Arbúcies, la GIV-5411 a Sant Hilari Salcalm. No obstant, els usuaris que ho necessitin poden consultar el mapa continu que facilita Trànsit actualitzat en temps real .

En ciutats com Tarragona i Reus hi cauen flocs des de mig matí, però la neu no agafa i no ocasiona complicacions de trànsit. Les volves arriben fins a cota zero, a nivell de mar, i s’estan deixant veure en diversos municipis del Tarragonès, el Baix Camp i l’Alt Camp. El fenomen ha sorprès els veïns, atès que és molt poc freqüent que nevi a la zona.

Rutes escolars suspeses

El transport escolar s’ha suspès, però, a la comarca de l’Osona i al Moianès a primera hora del matí. També a la Selva, s’han suspès les rutes de transport escolar a Amer i a Anglès. Al Berguedà s’ha suspès també una ruta escolar, la que connecta Olvan amb el Lluçanès, i la Universitat de Vic ja va decidir aquest dilluns a la nit que no faria classes, en previsió de les dificultats que tindrien els seus 5.000 estudiants per arribar-hi.

Així doncs, la neu ha obligat aquest dimarts a tancar 13 escoles i un total de 2.616 alumnes s’han quedat sense classes, segons ha indicat el departament d’Ensenyament. Així mateix, hi ha hagut 63 rutes de transport escolar afectades i 1.692 alumnes que han quedat afectats per aquestes rutes alterades.

El director general de Protecció Civil, Joan Delort, ha explicat aquest dimarts que el gruix de la nevada “ha caigut a Osona i ha dificultat la normalitat”, tot i que assegura que s’anirà recuperant. “Una altra cosa serà la tarda, nit i demà al matí”, ha avisat.

Per una altra banda, en previsió de noves nevades aquesta tarda, Protecció Civil podria prohibir la circulació de camions i dels cotxes sense cadenes.

I és que, tot i que en aquests moments s’ha produït una treva entre l’episodi de les últimes hores i el que s’espera, Delort ha alertat que les previsions ara com ara són “les més desfavorables”, amb “un nou episodi diferent que vindrà pel sud”. “Estem davant d’un episodi de caràcter excepcional, de gran dimensió. Haurem de requerir de tots accions a les quals no estem acostumats. Que ningú s’estranyi o s’espanti”, ha avisat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona