Societat

SOCIETAT

Vuit-centes firmes perquè el bisbe Pardo reclami la llibertat dels presos polítics

Cristians de Palafrugell i rodalia han recollit les adhesions a les portes de les parròquies

Les hi lliuraran dilluns que ve per a un pronunciament “més valent” de l’episcopat català

Un grup de cristians de les parròquies de Palafrugell i Calella, Mont-ras, Regencós i Pals han aplegat 800 signatures per demanar al bisbe de Girona, Francesc Pardo, que es pronunciï de manera “pública, inequívoca i categòrica” a favor de l’alliberament dels quatre presos polítics catalans empresonats arran del procés: Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras i Joaquim Forn. Un membre del col·lectiu, Martí Pagès, avança que tenen previst entrevistar-se amb Pardo dilluns vinent, 5 de març, per lliurar-li les adhesions i exposar-li els arguments.

La iniciativa es va gestar a finals de gener, el diumenge 28, davant les esglésies de Sant Martí de Palafrugell i Sant Vicenç, a Regencós. La setmana següent es va estendre a les altres parròquies i posteriorment s’hi han anat sumant altres persones. Dies després, el 16 de febrer, els bisbes catalans van reclamar en una nota conjunta “una solució justa a un problema polític”, però malgrat això, creuen que el to del pronunciament és suau i caldria ser “més valent”. Creuen que la resposta catòlica s’ha d’alinear “amb la llibertat i els drets humans” i que Jesucrist va ser valent “fins a les darreres conseqüències”. De fet, tanquen el comunicat amb una cita de l’evangeli de Sant Lluc [16, 13] davant l’ambigüitat: “Ningú no pot servir dos senyors, perquè si estima l’un, avorrirà l’altre, i si fa cas de l’un, no en farà de l’altre.”

LA DATA

05.03.18
A les 12.30 h
el col·lectiu s’entrevistarà amb el bisbe Pardo per lliurar-li les 800 signatures.

ERC vol posar de nom ‘1 d’Octubre de 2017’ a una plaça de Santa Cristina d’Aro

El grup d’ERC a Santa Cristina d’Aro du al ple d’aquest vespre una moció per posar el nom 1 d’Octubre de 2017 a la plaça coneguda popularment com a Vella Pedra –per l’edifici residencial que la presideix– però fins ara sense denominació administrativa. L’alcalde, el republicà Xavier Sala, avançava ahir que es tracta d’una proposta del grup municipal, a instàncies de l’assemblea local d’ERC, i no pas de l’executiu que comparteixen amb socialistes i Guanyarem. Malgrat això, comptava aconseguir prou suports, d’aquest darrer grup, de CiU i de Junts per Santa Cristina. Els independents adscrits al PSC encara havien de decidir ahir la seva posició final. I per part d'Emprenedors, Julio Rico explicava que en el seu grup serien partidaris d'haver sotmès la proposta a un procés de participació ciutadana, "com es fa amb altres aspectes". I si no es recollia la idea anunciava que probablement s'abstindrà.

L’únic que va avançar ahir la seva oposició va ser Sebastián Mateo (PP), amb l’argument que mai estaran a favor “que un espai del nostre municipi porti el nom de res que estigui fora de la legalitat vigent”, i que va instar Sala a dedicar-se “a treballar per resoldre els problemes reals dels veïns”. L’alcalde defensa que el canvi no afectarà les numeracions de blocs i locals –continuen regint els carrers– però vol homenatjar els cristinencs que van “defensar pacíficament” els llocs de votació i les persones que van rebre la repressió policial pel fet de votar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia