Societat

Societat

afectació per la nevada

Desenes de camions s’acumulen a les àrees de servei a l’espera de poder reprendre la marxa

Des de les quatre de la tarda està prohibida la circulació de vehicles de més de 7,5 tones com a mesura de precaució per les nevades

L’Associació de transports de Tarragona veu exagerada la prohibició

Els camions han començat a deixar de circular per les carreteres catalanes a partir de les quatre de la tarda a causa del temporal de neu que està afectant el país.

Molts ho han fet per iniciativa pròpia després de l’anunci de restricció per als vehicles de més de 7,5 tones fet pel Servei Català de Trànsit (SCT), però també a instàncies dels Mossos d’Esquadra que s’han situat en diferents punts de les principals vies de circulació per obligar als camioners a aturar-se.

En algunes àrees de servei de l’A-2 com el Bruc i la Panadella, a l’Anoia, o a Torrefarrera (Segrià), ja s’acumulen desenes de camions aparcats que no saben quan podran reprendre la marxa. Alguns camioners han manifestat la seva indignació per l’obligació d’aturar-se quan la neu encara no ha agafat a la calçada de les carreteres però d’altres també han acceptat amb resignació aquesta mesura excepcional que s’aplica per primera vegada a la història davant les previsions del fort temporal.

Un dels punts on s’estan aplegant més camions és a l’àrea de servei de la Panadella, a Montmaneu (Anoia), al costat de l’A-2, on els camioners poden menjar i també fer nit a l’hotel si és necessari. Al Bruc els camions també s’apleguen a centenars a l’àrea de servei de l’hotel i fins hi tot hi ha cues quilomètriques per accedir-hi.

Més de 100 km d’afectació a l’AP-2

La neu i el gel afecten aquest dimarts a la tarda un tram de 103 quilòmetres de l’AP-2, entre Soses (Segrià) i l’enllaç amb l’AP-7 a Banyeres del Penedès. A l’A-2 hi ha 11 quilòmetres afectats a la zona del Bruc (Anoia), segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT).

L’episodi de nevades ha provocat el tall de la T-704 entre Aleixar i el Coll de les Saleres i la GIV-5201 de Viladrau a Sant Marçal. També ha afectat la C-58 entre Vacarisses i Viladecavalls –on ja s’ha normalitzat la situació–i l’N-240 al Coll de Lilla.

Trànsit demana precaució per la presència de neu i gel a la calçada a la GI-543 de Viladrau-Arbúcies, la GI-550 a Santa Coloma de Farners, la GI-552 a Arbúcies i la GIV-5411 Sant Hilari Sacalm-Coll de Revell.

És obligatori l’ús de cadenes a la BV-5114 de Campins a Montseny.

L’Associació de transports de Tarragona veu exagerada la prohibició

La Federació Empresarial d’Auto-Transports de la Província de Tarragona (FEAT) veu “desproporcionada” la prohibició de circular als camions de més de 7,5 tones a les carreteres catalanes com a mesura de prevenció per la previsió de nevades.

Segons informa aquesta patronal del transport, la suspensió no té en compte les diferents situacions que es donen a Catalunya. A més, han rebut múltiples queixes de transportistes aturats a poca distància de casa seva, sense que estigui nevant pel camí que han de recórrer.

Els transportistes adverteixen del risc de pèrdua “evident” de credibilitat per a les mesures que es prenguin en futurs episodis.

Sostenen que els Mossos d’Esquadra haurien de poder ser més flexibles, en funció de les circumstàncies reals de la via, condicions meteorològiques i el destí i recorregut del camió.

Els camioners critiquen que s’ha impedit tornar a les seves bases a molts vehicles sense motiu, perquè queia una lleugera pluja i no un temporal de neu.

La patronal defensa que cal modificar el plantejament i atorgar als comandaments dels Mossos d’Esquadra sobre el terreny la potestat de restringir o no el pas dels camions, en funció de motius clarament perceptibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp