Societat

opinió

Les mentides de la MAT

Com ja és sabut, Red Eléctrica de España (REE) va construir una línia de molt alta tensió que afecta Viladasens. El traçat va crear un rebuig majoritari al municipi pels perjudicis mediambientals i de salut a la població, i es va constituir una associació per lluitar contra aquesta infraestructura. Durant un temps, l’oposició a la MAT va ser molt intensa per part de la gent del territori, però va anar desapareixent a causa de la poca implicació d’alguns alcaldes i la nul·la ajuda de la Generalitat de Catalunya.

El projecte inicial de REE no afectava Viladasens, perquè passava per Vilademuls. Pressions polítiques per part de l’Ajuntament de Vilademuls (per cert, molt lícites) van fer modificar el traçat cap a Viladasens. REE va dissenyar llavors un nou traçat elaborat per tècnics de la companyia que respectava bastant les distàncies a nuclis de població i masies habitades; i es va tramitar un període d’informació pública i d’al·legacions. Un veí de Viladasens va presentar, com és normal, possibles alternatives per intentar allunyar la línia de casa seva. El que no és tan correcte és que l’estudi fos encarregat per l’Ajuntament, tal com diu el document. A l’Ajuntament de Viladasens no hi ha full d’encàrrec d’aquest projecte, ni registre d’entrada ni factura de pagament tot i que en l’acta d’un ple diu que es deixa sobre la taula perquè falten dades per debatre’l. Doncs bé, aquest estudi va ser presentat a la conselleria d’Indústria per aquest veí de Viladasens acompanyat per l’anterior alcalde, que va justificar que actuava com a particular i no com a alcalde. En dies posteriors REE va fer cas d’aquest projecte i va modificar definitivament el traçat, que perjudica sobretot tres veïns per la proximitat de la línia amb els seus habitatges (la torre 66 és a uns 17 metres d’una de les cases).

Abandonats per totes les institucions que podien mitjançar en el conflicte, incloent-hi el seu consistori, van intentar impedir la construcció de la torre 66. No ho aconseguiren per la intervenció dels Mossos, prèvia denúncia de REE. Ara es fa el judici contra alguns veïns, que de l’únic que se’ls podria acusar és d’intentar salvaguardar les seves propietats davant d’aquesta infraestructura monstruosa. Des de l’Ajuntament de Viladasens els donem suport total i ens posem a la seva disposició per al que calgui



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona