Societat

Mobile World Congress

“Un èxit rotund” malgrat estancar-se el creixement

L’organització es mostra clarament satisfeta amb el resultat del MWC amb més tensió

Els visitants baixen menys d’un 1% però tenen més nivell

“Un altre Mobile World Congress d’èxit a tots els nivells.” Així va definir el director general de la GSMA, John Hoffman, la present edició del MWC, un cop va tancar les portes amb un bagatge de 107.000 visitants. És cert que l’organització esperava superar la xifra de l’any passat, però una caiguda del 0,9% no resulta significativa i en cap cas es pot atribuir a les tensions polítiques viscudes en la inauguració, inadvertides pels visitants estrangers, que són la immensa majoria.

Els organitzadors es mostren satisfets pel fet que més del 55% dels congressistes són executius d’alt nivell empresarial, amb un increment notable de directors generals. En canvi, han punxat en l’objectiu d’arribar a la ràtio d’una dona entre cada quatre visitants, quedant-se en el 24%, un punt més que l’any anterior. “Estem molt satisfets amb la quantitat d’assistents d’alt nivell, així com la gran presència de ministres i reguladors governamentals. Tot i això, el nostre objectiu no és necessàriament tenir l’esdeveniment més gran: busquem atraure l’audiència apropiada i oferir una experiència d’alta qualitat en tots els aspectes”, va apuntar Hoffman. A més, va mostrar-se agraït amb totes les administracions que els han ajudat a fer “una de les edicions de més èxit de tots els temps” i únicament va lamentar una cosa: no haver pogut gaudir del clima agradable que caracteritza la ciutat.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també va remarcar “l’èxit rotund” que ha significat aquesta edició i va constatar que el MWC tornarà a Barcelona el 2019 recordant que “mai ningú ha qüestionat el contracte que el vincula a Barcelona fins al 2023”. 

Colau va insistir que els organitzadors sempre han demanat que el congrés es desenvolupi en bones condicions i amb estabilitat, circumstàncies que, segons el seu parer, enguany s’han donat “millor que mai”. Interrogada per les tensions de la primera jornada, l’alcaldessa en va minimitzar la transcendència: “La GSMA té molt clar que una cosa és el congrés i una altra les legítimes discrepàncies entre forces polítiques i institucions.” 

Per la seva banda, el director general de la Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, també va celebrar la manera en què s’ha desenvolupat el congrés i va remarcar que les dades d’assistents signifiquen “la consolidació dels més de 100.000 assistents en un congrés que no vol créixer, sinó guanyar qualitat”. “Hem fet les coses bé, i no ho diem nosaltres, sinó la GSMA. Ara toca posar-se a treballar en l’edició de l’any vinent.” 

Una edició amb teca

El MWC tampoc no ha punxat pel que fa a continguts. “Més enllà de la gran quantitat d’avenços esperats en disseny i prestacions dels dispositius mòbils, com són millores en càmeres, pantalles, seguretat i autonomia, també han destacat la gran varietat d’aplicacions i productes on el mòbil és un actor important, però no el principal”, subratlla la directora científica de Tecnologies Digitals d’Eurecat, Eugenia Fuenmayor.

La representant del centre tecnològic català remarca que “les tres grans vedets d’aquest congrés, tant per la seva presència al congrés com per l’atracció que han generat entre el públic, han estat, en aquest ordre, el 5G, el cotxe autònom i connectat i la realitat virtual”. Fuenmayor destaca els primers sistemes de hardware compatibles amb 5G i una gran quantitat de productes i serveis en automoció, robòtica i internet de les coses (IoT) que ja tenen en compte aquesta tecnologia.

116% més de passatgers

Durant els quatre dies de congrés, els Ferrocarrils de la Generalitat han transportat més de 179.000 viatgers i s’han convertit en un dels principals sistemes d’accés. La demanda respecte a un dia habitual ha augmentat en 96.287 viatgers (+116%). L’augment de demanda més important va ser el segon dia del congrés, amb 50.441 validacions, cosa que suposa un creixement del 143% respecte a un dimarts habitual. FGC va fer un dispositiu de reforç augmentant la capacitat dels trens en 8.000 persones/hora.

Menys delictes

El balanç del MWC per part dels Mossos també ha estat positiu. Els fets delictius comesos a congressistes han baixat un 9,5% respecte a l’any passat. Hi ha hagut 134 delictes, el 91% dels quals són furts. El 21% d’aquests delictes han tingut lloc al carrer, el 18% al transport públic i el 15% en locals comercials.

LA DATA

25.2.2019
pròxima edició
del Mobile World Congress, que tornarà a disposar de quatre jornades i es farà a Barcelona.

LA FRASE

L’únic que lamento d’aquesta edició és no haver pogut gaudir del tradicional bon temps de Barcelona
John Hoffman
director general de la GSMA

LA XIFRA

7.700
directors generals
han visitat la fira, xifra que representa un creixement de 1.600 en relació amb l’any passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC