Societat

metereologia

afectacions per la nevada

La neu deixa 25 centímetres de gruix al Tibidabo

És l’episodi més important de l’any a la zones alta de Barcelona

La neu que ha caigut en les darreres hores ha deixat fins a 25 centímetres de gruix al Tibidabo, en el què s’ha convertit la nevada més important de l’any a la zona més alta de Barcelona, segons han informat fonts municipals. El moment de màxima intensitat ha estat de matinada, tot i que a primera hora la pluja ha anat guanyant terreny i es preveu que la neu es vagi fonent poc a poc.

Com a conseqüència de la neu, diverses carreteres que creuen Collserola s’han hagut de tallar, tot i que passades les vuit del matí ja s’ha pogut reobrir la Carretera de la Rabassada, des de la Ronda de Dalt fins a la cruïlla de Molins de Rei, així com la BV-1415 – la carretera d’Horta a Cerdanyola- on els vehicles també hi poden circular de nou. Per contra la BV-1462 –la carretera de Vallvidrera- està oberta fins a la Plaça Vallvidrera però la resta roman tallada a la circulació, segons la Guàrdia Urbana.

Pel que fa l’afectació en el transport públic, s’ha hagut de restringir el servei a la zona de l’àmbit de Collserola, segons ha informat TMB. A primera hora del matí, no s’ha prestat servei a les línies 111, 118 i 128, a més de la 102, com a conseqüència de la neu, mentre que a les línies 130, 185 i 196 estan circulant amb limitacions per la impossibilitat d’arribar als punts més alts dels itineraris a Can Caralleu, la part alta de Sant Genís i el peu del Tibidabo.

La resta de la xarxa d’autobusos -nova xarxa, convencionals i de proximitat- funciona amb normalitat, així com la xarxa de metro.

Altres gruixos

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat també del recull de gruixos de neu provisionals, elaborat pels seus col·laboradors i l’ha donat a conèixer a través de Twitter .

Entre els gruixos més importants destaca el de Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barverà, on a 680 metres s’han acumulat 20 centímetres de neu o Viu de Llevata, que a 1.240 metres, s’ha acumulat 17 centímetres de neu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona