Societat

Operació sortida

Setmana santa

El SCT informa: ja han sortit de Barcelona 250.000 vehicles

Les dades són de les 9 hores d'avui

Es preveu un total de 400.000 desplaçaments fins avui al migdia

Les darreres nevades mantindran les estacions d’esquí obertes, de manera que les destinacions de muntanya registraran una gran afluència

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha demanat la màxima prudència en els desplaçaments aquest dijous de cara a la segona fase de l’operació sortida de Setmana Santa.

Aquest Dijous Sant, 29 de març, ha arrencat la segona fase de Setmana Santa. que inclou els dies festius propis de la Setmana Santa amb una elevada mobilitat atès que, en quatre dies, concentra un gran nombre de desplaçaments. Ha començat a les 15.00 hores, i finalitza el Dilluns de Pasqua, 2 d’abril, a les 24.00 hores.

Segons dades del Servei Català de Trànsit es preveu un total de 400.000 desplaçaments fins avui al migdia. Des de les 15 h d'ahir i fins a les 9 h d'avui, han sortit 249.231 vehicles de l'àrea d'influència de Barcelona, un 62.31% dels 400.000 previstos.

Les darreres nevades mantindran les estacions d’esquí obertes, de manera que les destinacions de muntanya registraran una gran afluència. També es preveu que hi hagi un nombre elevat de desplaçaments cap a destinacions de segones residències i zones de platja, com la Costa Daurada i la Costa Brava, i per tant els eixos viaris costaners poden registrar problemes de trànsit.

Precisament en aquesta zona, els CDR ebrencs han organitzat aquest dijous a la tarda “marxes lentes” per les carreteres de la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i el Baix Camp amb motiu de l’increment del flux de trànsit per l’arribada de turistes. Una trentena de vehicles han sortit des de Móra la Nova i s’han repartit per cobrir tres rutes diferents en grups i repetint-les de forma cíclica. Mentre que un grup s’ha dedicat a cobrir en diverses ocasions el trajecte entre Móra la Nova-Tivissa-L’Hospitalet de l’Infant, per la carretera C-44, un altre grup s’ha dirigit per la N-420 fins el Coll del Moro, a Gandesa. Des d’allí, s’han dividit en dos: uns han circulat fins a Móra d’Ebre i han tornat, per la N-420, mentre que la resta s’han desviat cap a Pinell de Brai per la C-43, efectuant també aquest circuit d’anada i tornada en diverses ocasions. Les marxes han provocat algunes cues puntuals sense arribar a causar retencions destacables.

D’altra banda, a les 18.21 h el Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que s’ha tallat la sortida 8 de l’autopista AP-2, en terme municipal de Montblanc (Conca de Barberà). Els responsables de la infraestructura informen als conductors que com a alternativa poden deixar la via per les sortides 7 i 9. En una altra acció, els manifestants han aixecat les barreres del peatge de Martorell a l’autopista AP7. L’N-152 va quedar tallada a Puigcerdà per una manifestació que també va afectar a l’N-260, també a Puigcerdà, on s’havia de circular amb lentitud en els dos sentits de la marxa.

Pel que fa als accidents, de moment només s’han de lamentar quatre persones ferides, una d’elles de gravetat, en un accident que s’ha produït aquest matí a la C-12, al terme municipal de Garcia, segons ha confirmat el Servei Català de Trànsit, en un xoc frontal entre dos vehicles, mentre que un tercer cotxe s’ha sortit de la via per evitar impactar amb els dos turismes. Com a conseqüència de l’accident ha quedat ferit de gravetat un home de 75 anys, que ha estat evacuat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, on també s’ha traslladat una dona de 75 anys ferida lleu. Una altra dona de 40 anys i un home de 43, també han estat evacuats a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre.

Diversos accidents provoquen alteracions a la BV-2176 a Castellví de la Marca (Alt Penedès), a la C-17, sentit nord a Mollet del Vallès, o la BV-2176 a Castellví de la Marca (Alt Penedès).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona