Societat

El cava supera el boicot amb un nou rècord de vendes

Les vendes van créixer un 3% en volum i un 6,5% en valor durant el 2017

El ‘premium’ continua a l’alça

La Denominació d’Origen Cava va tancar el 2017 amb xifres de rècord, tal com va anunciar ahir el president del consell regulador, Pere Bonet, en la presentació anual de les dades econòmiques del sector.

Segons les dades fetes públiques, la DO Cava va registrar un increment de la producció, de les vendes i dels ingressos, malgrat el boicot anunciat des de diferents sectors sobretot en l’últim trimestre de l’any, coincidint amb el context polític del referèndum de l’1-O i les eleccions convocades a Catalunya en virtut de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i la suspensió de l’autonomia.

Així, va tancar l’any amb una producció de 252,5 milions d’ampolles, que van generar 1.149,3 milions d’euros. Actualment, un 62% de les empreses elaboradores tenen presència als mercats internacionals, on es comercialitza el 71,91% de la producció total. Alemanya torna a encapçalar les exportacions després que registrés un petit retrocés.

Un total de 162,2 milions d’ampolles es van destinar a l’exportació el 2017, davant dels 90,2 milions que es van quedar a l’Estat espanyol (un 4,7% més que el 2016).

Mentre el mercat internacional respon positivament al cava tradicional, amb una criança mitjana de 13,8 mesos, els caves reserva (61%) i gran reserva (86,3%) troben el seu mercat a Catalunya i la resta de l’Estat.

La tendència del sector és avançar en el mercat del cava premium (32,6 milions d’ampolles) i de producció ecològica (ja hi ha un 79,58% de la producció). D’altra banda el cava low cost (marques blanques o barates) va a la baixa. El president de la DO Cava, Pere Bonet, va explicar ahir que encara és d’hora per valorar el comportament dels anomenats caves de paratge, ja que aquesta etiqueta no es va presentar fins al mes de novembre passat a Londres. De moment, a l’Estat espanyol hi ha 12 caves de paratge i el ministeri confia que aviat n’hi haurà dos més que estan en procés.

El director de l’Incavi, Salvador Puig, va felicitar el consell regulador pels resultats i va advertir la importància del sector, que és un dels principals ambaixadors de Catalunya al món. Puig va celebrar els resultats en valor per sobre del volum i va remarcat que aquesta ha de ser la tendència en el sector del vi català.

Actualment, el 95,3% de la producció de cava de l’Estat espanyol es concentra a Catalunya, mentre que el consum no arriba al 30%.

LA XIFRA

1.149,3
milions d’euros
són els que va ingressar el sector del cava durant el 2017, un 6,5% més que el 2016.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona