Societat

La 21a Trobada Nacional presenta diumenge el Decàleg dels Tres Tombs

Més de 50 entitats, 90 carros, 500 cavalls i 600 traginers assistiran a la presentació de la nova normativa

La 21a Trobada Nacional dels Tres Tombs, diumenge a la Bisbal del Penedès, es presenta com un autèntic punt d’inflexió. Més de 50 entitats, 90 carros, 500 cavalls i 600 traginers assistiran a la presentació del Règim Normatiu dels Tres Tombs. Impulsat per la Federació Catalana dels Tres Tombs, aquest decàleg desitja unificar els criteris de participació de totes les colles participants en les festes.

Entre altres mesures, es desitja garantir que les recreacions compleixin els criteris de rigor històric i que se segueixi assegurant el benestar animal durant i després de les trobades. “La mateixa Trobada Nacional servirà com a prova pilot de l’aplicació d’aquestes normes orientatives”, explica Tània Guasch, presidenta de la Federació Catalana dels Tres Tombs.

Des de la seva creació l’any 1998, la Trobada ha esdevingut una cita anual perquè totes les persones que estimen i participen en aquesta tradició facin amistats i comparteixin experiències. En aquest sentit es concep l’esmorzar de germanor que inaugurarà la jornada, a les vuit del matí. A continuació, els assistents començaran els preparatius per a la 21a edició, que començarà el seu recorregut pels carrers i places de la Bisbal a les 11.30 h.

Cap a les dues del migdia, en funció de la durada de la cercavila, es procedirà a la fotografia institucional, que aplegarà tots els estàndards i banderes dels participants. Agnès Ferré i Judith Vidal, alcaldessa i regidora de Cultura respectivament de la Bisbal del Penedès, participaran en aquest acte, durant el qual també serà presentat l’esmentat règim normatiu. Acabada la presentació, és previst un dinar de germanor de les entitats.

D’altra banda, la convocatòria del IV Concurs de Fotografia, iniciativa de la Federació Catalana dels Tres Tombs, estarà oberta fins al 30 de juny. Per concursar-hi, només s’han de penjar les fotografies al perfil Instagram de la federació amb l’etiqueta #3tombs o #trestombs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona