Societat

La Fundació Alícia impulsa menjars saludables en els establiments de Lloret

Els bars i els restaurants locals ajustaran l’oferta a la dieta mediterrània i es preparen per donar un bon servei als clients amb al·lèrgies i intoleràncies

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha convidat la Fundació Alícia a millorar l’oferta de menjars per als visitants que fan nit o passen pel municipi. Un acord amb Alícia per cinc anys farà impulsar els menjars saludables en bars i establiments de Lloret, que el 2017 va rebre 1,12 milions de viatgers.

“El reordenament gastronòmic” de què va parlar ahir l’alcalde lloretenc, Jaume Dulsat (CiU), forma part del pla de reconversió turística, en què treballen l’Ajuntament, la Generalitat, la Diputació de Girona i la Mesa Empresarial de Turisme. A la proposta del consistori, hi han respost de bon grat el Gremi d’Hostaleria i l’Associació de Bars i Restaurants de Lloret.

Millora sense heroïcitats

El director general de la Fundació Alícia, Toni Massanés, va dir que l’entesa amb Lloret forma part de la seva recerca i activitat habitual: “Treballem perquè tothom mengi millor.” Massanés va explicar que això vol dir “més sa, més sostenible i més bo”, i que el pes creixent de la cuina en la vida diària obliga els establiments i les viles a actualitzar-se. “Hem de fer una cosa maca, però que quadrin els números. D’herois de l’alimentació no ho podem ser, tampoc”, hi va afegir.

Massanés va elogiar el caràcter pioner de Lloret a rebre visitants i a viatjar pel món. Va explicar que treballaran en dotze àmbits, que inclouen els treballs de formació perquè els professionals de l’hostaleria i de la restauració responguin a les “intoleràncies, al·lèrgies i particularismes alimentaris [dietes d’esportistes o vegans o flexiterians]”.

Els responsables del sectors de serveis van avalar els consells per millorar el menjar servit als clients. En nom dels bars, Nino Gómez va admetre que els locals tenen “preocupació alimentària”, mentre que el president dels hotelers, Enric Dotras, va afirmar que el 70% dels associats del Gremi “s’han implicat en el projecte”. Dotras va dir que els locals que apleguen cinc milions de pernoctacions a l’any treballaran per rebre el distintiu d’alimentació mediterrània (Amed) del govern.

Segons fonts de la mateixa fundació, Alícia, amb seu a Sant Fruitós de Bages i creada l’any 2003, és un centre de recerca en cuina. Investiga productes i processos culinaris; innova i treballa per millorar l’alimentació de les persones, amb especial atenció a les restriccions alimentàries i altres problemes de salut.

LA FRASE

Lloret és un equip de Champions del turisme [...]. Venim a sumar, no venim a un lloc erm
Toni Massanés
Director general de la Fundació alícia

LA XIFRA

5
anys
de durada té el conveni de col·laboració de la Fundació Alícia i l’Ajuntament de Lloret de Mar.

La visita d’antropòlegs, científics i nutricionistes

La Fundació Alícia treballa a Lloret des de fa gairebé un any. En una primera fase, els professionals de l’entitat han visitat alguns bars i establiments del municipi. Aquesta feina per a Lloret Turisme va costar uns 17.500 euros (sense IVA). Toni Massanés va afirmar ahir: “Hem dut els nostres científics, doctors en antropologia, tecnòlegs, nutricionistes a veure com s’empaqueta i com és la realitat. I hem de continuar treballant. Això ha de ser estimulant.” En la segona part, a banda de les sessions de formació amb els professionals i empleats, totes les parts treballaran per “crear una nova identitat gastronòmica, única i diferenciada de la resta de municipis turístics de la costa catalana”. Aquest any, la Diputació ha concedit al consistori un ajut de 14.990 euros (sense IVA) per desenvolupar la línia estratègia de salut. A partir de la tardor, Lloret Turisme aportarà 14.990 euros (sense IVA) per a la línia d’identitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona