Societat

societat

La Diputació sensibilitza sobre la prevenció d’incendis forestals

La Diputació de Barcelona ha engegat una nova línia d’actuació en la prevenció d’incendis forestals. L’objectiu és sensibilitzar la ciutadania i augmentar la seva percepció davant del risc d’incendis, insistir en la necessitat de realitzar accions preventives a les zones més vulnerables i educar sobre com protegir-se del foc. “Els sistemes d’extinció per si sols no són la solució als incendis”, va dir ahir el responsable de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras, que va apostar per “fer un pas més en la prevenció”. Per aconseguir-ho, la Diputació treballarà en tres àmbits: el foment del desenvolupament agrari, la coordinació institucional i la sensibilització de la ciutadania.

Precisament, com a mesura de conscienciació s’ha impulsat la celebració del Dia de la Prevenció d’Incendis Forestals, que ja fa anys que es commemora en altres països però que arriba per primer cop a Catalunya. La jornada té lloc avui a Vacarisses (Vallès Occidental), on hi haurà diverses activitats, com ara tallers, jocs i una exposició d’art.

Una altra iniciativa posada en marxa és la campanya Si arriba el foc, estàs preparat?, que va arrencar al febrer amb xerrades dels Agents Rurals a 230 municipis sobre com autoprotegir-se dels incendis forestals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia