Societat

La Comissió Europea reconeix sis innovacions d’Eurecat

Un aglutinador de notícies econòmiques en diferents idiomes, una eina d’edició i postproducció i un robot que desmantella estructures d’amiant, entre els elements més disruptius i amb potencial

La Comissió Europea ha distingit sis tecnologies del centre tecnològic Eurecat d’àmbits diversos com l’eSalut, la robòtica o l’audiovisual en el marc del hub tecnològic Innovation Radar, que aglutina les propostes més disruptives i amb major potencial de mercat desenvolupades en territori europeu. Un equip independent d’experts ha identificat el centre tecnològic com un “agent innovador clau” en l’ecosistema continental, fet que, segons el director de programes públics del centre, Joan Guasch, “confirma el lideratge d’Eurecat en el desenvolupament de tecnologies innovadores per a indústries catalanes a través de la cooperació amb altres agents europeus”.

Un dels elements destacats per la Comissió és el software Multisensor, que interpreta, relaciona i resumeix informació econòmica i de notícies en diferents idiomes per unificar la informació de fonts heterogènies, utilitzant tecnologies com per exemple el reconeixement de veu, la representació semàntica o l’anàlisi de les interaccions a les xarxes socials.

També en l’àmbit comunicatiu, i dins del sector audiovisual, han distingit la tecnologia d’Autopost, una eina de postproducció flexible que simplifica la generació d’efectes especials, permetent així millorar la competitivitat de les petites productores.

En l’àmbit de la salut, el programa Connecare és un sistema integrat de gestió personalitzada que garanteix un seguiment més eficient i econòmic i aporta una major qualitat de vida als pacients amb patologies cròniques, mentre que en el sector de la robòtica, s’ha valorat Bots2Rec, un robot autònom per desmantellar estructures d’amiant que redueix d’un 50% els costos i augmenta la seguretat dels treballadors.

Les altres dues iniciatives reconegudes tenen a veure amb processos de la indústria 4.0: un sistema de posicionament d’interiors i una tecnologia dissenyada per millorar els processos d’injecció de plàstics.

LA XIFRA

600
persones
treballen en els diferents centres tecnològics d’Eurecat, que dona servei a més de 1.500 empreses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós