Societat

Temps de Flors i gent

Milers de persones, però sense les aglomeracions d’altres edicions, van passejar ahir pel nucli històric de la ciutat de Girona en el penúltim dia del festival

L’accés a espais habitualment col·lapsats va ser fluid durant bona part del dia

La ciutat de Girona es va omplir ahir de visitants en el que era el penúltim dia del Girona, Temps de Flors. Milers de persones van recórrer els carrers de la capital gironina per contemplar els prop de 150 muntatges d’aquesta edició del festival. Molta gent, però sense les grans aglomeracions que es formaven habitualment durant els caps de setmana en edicions anteriors de l’esdeveniment. Sobretot al Barri Vell i a la rodalia, sector que concentra la immensa majoria dels muntatges. A partir de l’Eixample i en altres barris de la ciutat, tot i haver-hi alguns muntatges, el nombre de visitants va ser incomparablement menor.

En punts concrets dels accessos al Barri Vell, com la Rambla, el pont de Sant Agustí, els Quatre Cantons, la plaça del Vi i el Cul de la Lleona, els rius de gent hi van ser presents bona part del dia. Rius, però, discontinus, que permetien moure’s sense dificultat. El mateix passava al voltant dels muntatges que normalment atrauen més visitants. Hi havia les habituals cues als Banys Àrabs —probablement l’espai on n’hi havia més—, però molt menors respecte a les d’altres edicions. L’accés als soterranis de la catedral, un altre dels espais on tradicionalment les cues que es formen són llargues, era ràpid i fluid. També per entrar al claustre de la catedral des del passeig Arqueològic es feia via, tot i que hi havia força densitat de gent. Ocasionalment, quan es formava alguna aglomeració, la policia municipal barrava el pas del carrer de la Força als vianants que anaven en direcció a la catedral de Girona per evitar situacions de perill.

L’interès dels visitants

Les escales de la catedral continuen sent un punt de màxim interès, i així va ser també ahir, amb molta gent aturant-se a la plaça de la Catedral per observar el muntatge. Una composició que ha generat controvèrsia pel format –ha agradat a uns, mentre que d’altres l’han trobat fred i trist– i que llueix especialment –en això sí que hi ha hagut força unanimitat– amb la il·luminació nocturna. Els muntatges que han tingut més èxit són aquells en què la gent, poc o molt, ha pogut interactuar: marcs on fotografiar-se, composicions que permetien immergir-s’hi i també, per exemple, els mitjos maniquins –de cintura cap avall– amb pantalons que hi havia al passeig Arqueològic, amb flors que els sortien de la cintura, i que convidaven els visitants a buscar-hi efectes sorprenents. Tot el matí va fer un bon sol i calor. Cap al migdia el cel es va tapar, i va ploure una mica a partir de les cinc de la tarda. La pluja, però, no va tenir gaire efecte entre la gent, que va continuar passejant pel Barri Vell.

LES PROPOSTES

LES XIFRES

63
edicions
del festival Temps de Flors s’hauran celebrat amb la d’aquest 2018.
9
dies
haurà durat el festival aquest any. Va començar dissabte de la setmana passada.
146
espais
s’han decorat en aquesta edició, segons el plànol oficial de l’esdeveniment.
12
hores
cada dia han estat oberts la majoria d’espais. Alguns tenien horari especial.

Flors i ganxet, a Sant Daniel

Enfilant més amunt del Galligants, a tocar del passeig Arqueològic, on es pot fer la ruta artística i natural Pla V, hi trobem el monestir de Sant Daniel. Enguany s’hi ha preparat un muntatge amb flors i ganxet, amb la col·laboració de l’Associació de Puntaires de Girona.

Temps de llibres en flor, a Pedret

A l’antiga capella de Sant Jaume, coneguda avui dia com la capella de la Mare de Déu del Pilar, situada al camí del Pedret, 142, hi trobem un projecte que combina flors i literatura. Ofereix quinze composicions florals que miren d’extreure l’essència conceptual de la col·lecció de quinze llibres d’autors singulars.

Dues-centes planes amb fotografies del festival

J. Nadal

L’Ajuntament de Girona ja ha editat el llibre fotogràfic de l’edició d’aquest any del Temps de Flors. La publicació té 200 pàgines, amb fotografies d’alta qualitat dels muntatges que componen la 63a edició del festival i textos explicatius de cadascun dels muntatges en català, castellà i anglès. És la sisena vegada que s’edita el llibre del Temps de Flors –es va començar amb l’edició del festival del 2013–. Es va presentar ahir i ja es pot adquirir, des d’avui mateix, a l’oficina de turisme de la rambla de la Llibertat. En les edicions anteriors, sempre s’han exhaurit tots els exemplars que s’han posat a la venda.

Més de 1.000 voluntaris

La dissenyadora Lara Pujol ha coordinat el projecte i és l’autora del disseny i d’algunes de les fotos que el componen. La resta d’imatges són obres dels fotògrafs Joan Altés i Job Vermeulen. La regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, va destacar ahir que el llibre “reconeix i posa en relleu la tasca de les més de 1.000 persones voluntàries que participen en cada edició del Girona, Temps de Flors”. Han donat suport a l’edició del llibre Cafès Cornellà, Ccalgir SL, l’Associació d’Amics de la Girona Antiga i l’Associació d’Amics de les Flors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona