Societat

Venturós denuncia que és víctima d’un “judici polític”

La fiscalia vol que l’alcaldessa de Berga sigui inhabilitada durant mig any per no haver despenjat l’estelada del consistori en període electoral

No descarta desobeir si finalment la condemnen

El jutjat penal número 2 de Manresa va jutjar ahir l’alcaldessa de Berga, la cupaire Montse Venturós, perquè va ignorar els requeriments de la junta electoral i no va retirar l’estelada del balcó del consistori en les eleccions del 27 de setembre i el 20 de desembre del 2015. La fiscalia l’acusa de desobediència i vol que sigui condemnada a mig any d’inhabilitació i a pagar 540 euros de multa. Venturós, per la seva banda, va denunciar que ha estat víctima d’“un judici polític instigat pel ministeri fiscal”.

En la seva declaració –segons l’ACN– l’alcaldessa va recordar que l’estelada es va penjar en compliment d’un acord adoptat pel ple municipal el 2012 que no va ser impugnat pel govern espanyol. “Enteníem que en ple procés de ruptura s’havia de fer cas omís a allò que vingués dels jutjats i estigués polititzat”, va dir Venturós, que hi va afegir que la bandera no es va retirar per respondre “al mandat del poble”. També va acusar la fiscalia de “supeditar decisions polítiques a l’àmbit judicial i de ser còmplice de la ultradreta”, en referència al fet que Societat Civil Catalana va interposar la denúncia. El seu advocat, Benet Salellas, en va demanar l’absolució.

Venturós va rebre ahir el suport d’edils i diputats de la CUP, JxCat, el PDeCAT i ERC. Davant els jutjats es van concentrar també membres de la plataforma berguedana Democràcia vs. Tribunals. A la sortida del judici, l’alcaldessa va advertir que considera de desobeir si la inhabiliten. “Partim d’un principi, el de la legitimitat popular, per damunt de la legalitat establerta”, va dir. Salellas, per la seva banda, va assegurar que “aquest procés és un instrument polític al servei d’una ideologia concreta, que és la que hi ha avui a les institucions de l’Estat i que es contagia a la fiscalia i a tots els actors d’aquest procediment”.

La causa contra Venturós va ser arxivada per un jutjat de Berga, però l’Audiència de Barcelona la va reobrir a instàncies de la fiscalia. L’alcaldessa va ser detinguda el 2016 perquè va rebutjar de comparèixer dos cops al jutjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES