Societat

La UdG, motor del tercer Congrés Català de la Cuina

S’organitza a escala nacional i des de Girona es planteja un ambiciós programa per radiografiar l’estat de la cuina

La Uni­ver­si­tat de Girona (UdG) orga­nit­zarà a la demar­cació el III Congrés de Cuina Cata­lana 2018 -2019, una ambi­ci­osa ini­ci­a­tiva que se cele­bra simultània­ment, i durant un any, a tot Cata­lu­nya. El pre­si­dent de la Comissió Ter­ri­to­rial de Girona, Ramon Moreno i Amich, explica que el congrés, que s’ini­ciarà a Girona el 28 de maig, par­teix de la cons­ta­tació d’haver desen­vo­lu­pat un model de crei­xe­ment i d’èxits sobre la gas­tro­no­mia: “El congrés serà una opor­tu­ni­tat d’anàlisi i reflexió sobre què ha esde­vin­gut la nos­tra cuina durant els últims 20 anys, però, alhora, volem res­pon­dre a la neces­si­tat de con­so­li­dar aquesta fórmula d’èxit, millo­rar-la i garan­tir-la per a les pròximes dècades.” Per a Moreno, aquesta anàlisi ha de per­me­tre una reflexió per mirar cap a l’horitzó del 2025, un nou punt estratègic en el calen­dari euro­peu. Per això es vol ana­lit­zar lz cuina des de tots els punts de vista: admi­nis­tra­tiu, legal, for­ma­tiu, de pro­moció, entre molts altres temes. L’assistència és gratuïta i els actes s’ani­ran pro­mo­ci­o­nant al llarg de l’any, fins a la pre­sen­tació de les con­clu­si­ons. El congrés, que té com a pre­si­dents d’honor els ger­mans Roca del Celler de Can Roca, dis­posa d’un comitè d’una tren­tena d’experts.

Entre els molts pre­ce­dents, pre­vis al ter­cer congrés, des­ta­quen l’encàrrec que va fer el 2015 la Gene­ra­li­tat a la Uni­ver­si­tat de Bar­ce­lona per dur a terme la cre­ació d’una estruc­tura de recerca gas­tronòmica; la cre­ació del Cen­tre d’Inno­vació en Gas­tro­no­mia de Girona 2016 per part de la UdG i el Celler de Can Roca, i la Comu­ni­tat RIS3­CAT Gas­tro­no­mia, entre altres.

LA FRASE

És una oportunitat per analitzar la cuina i prendre consciència del que cal fer d’ara endavant
Ramon Moreno i Amich
PResident de la comissió territorial del congrés

Una experiència que va néixer fa trenta-set anys

El 14 de gener de 1980 un grup de persones, molts d’ells cuiners, es va reunir a Sant Pol de Mar donant resposta a una petició de la Generalitat de Catalunya per a la creació d’un organisme que volgués estar atent a la cuina del país. Així va néixer el Consell Català de la Cuina, generador i impulsor, uns mesos més tard, del I Congrés Català de la Cuina. El primer es va celebrar el 1981 i el segon el 1994, ara fa vint-i-quatre anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.