Societat

Sitges s’engalana de flors per Corpus

La localitat s’omple de flors fins al 10 de juny per celebrar una de les festes més tradicionals i populars del calendari

Es guarniran 34 trams de carrer

“El Corpus reuneix tres aspectes rellevants: tradició, participació i innovació.” Així resumeix la regidora de Cultura, Tradicions i Festes de l’Ajuntament de Sitges, Rosa Tubau, una festa que treballa per obtenir la declaració de Festa Patrimonial d’Interès Nacional. Des de demà i fins al 10 de juny, es guarniran 34 trams de carrer i tot un seguit d’activitats cultural completaran la festa sitgetana.

Per primer cop hi haurà el Concurs d’Art Corpus i les obres seleccionades s’exposaran a la galeria Àgora 3, del 8 al 30 de juny, amb l’objectiu de fomentar la creativitat artística. Una altra novetat serà el primer concert de Corpus protagonitzat per la coral Sitges Canta, diumenge al Teatre Prado.

Els actes oficials arrenquen demà amb la tradicional lectura del pregó als Jardins d’El Retiro i la inauguració oficial de la 79a edició de l’Exposició Nacional de Clavells i la 28a Mostra de Bonsais i Suiseki. Aquest any, el pregoner serà Josep Milán, estudiós de la història i les tradicions de Sitges i amant del teatre i la cultura. Vinyet Caballé, que confecciona la catifa del carrer Santiago Rusiñol des de finals dels anys 70, serà la pendonista del Penó de la Minerva.

La nit de dissabte a diumenge es viurà un dels moments culminants de la celebració, quan veïns i veïnes de Sitges treballaran per confeccionar catifes de flors naturals als principals carrers de la vila. Les obres es podran visitar diumenge des de primera hora del matí. Un dels elements principals del Corpus és la catifa del Cap de la Vila, que aquest any farà el Consorci del Patrimoni de Sitges amb motiu del centenari del Palau de Maricel. El Pati Blau, un altre dels espais emblemàtics, estarà decorat pel Cercle Artístic de Sitges.

Més informació a www.sitgescorpus.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES