el reportatge

Ribes estrena espai juvenil

El nou centre municipal està adreçat a ciutadans d'entre 12 i 35 anys, i ofereix internet i sales d'estudi

algun suggeriment? Els usuaris poden fer suggeriments sobre els recursos de què ha de disposar l'equipament i sobre les seves activitats: un sofà, un aparcament de bicicletes, una taula de ping-pong i una nit de monòlegs són algunes de les propostes que ja han demanat els joves.


Un buc d'assaig musical, espai per a les entitats, accés a internet i sales d'estudi o per realitzar treballs en grup són alguns dels serveis que ja facilita el nou Espai Jove de Ribes. Situat en un local de nova construcció de 227 m² a la plaça Jaume Gómez i Puig 4 de Ribes, l'Espai Jove està adreçat a ciutadans d'entre 12 i 35 anys. El centre ja funciona des del 9 de febrer, i l'Ajuntament va organitzar una visita per als mitjans de comunicació ahir al matí.

L'Espai Jove està connectat amb les xarxes comarcal i nacional de suport a la joventut i, segons l'Ajuntament, el seu objectiu es consolidar-se com a punt de suport, trobada, lleure, interrelació i creativitat, i també ser un pol d'atracció de noves propostes i nous projectes que els joves del municipi vulguin impulsar, individualment o com a col·lectiu.

L'execució del projecte ha tingut un cost de 100.000 euros, dels quals prop del 40% han estat subvencionats per la Generalitat. L'espai està distribuït en una sala d'informació de gairebé 100 m², un buc d'assaig, tres sales (per a treball específic o assessorament individualitzat, per a les entitats, i per a les funcions de magatzem), un soterrani que funciona com a aula d'estudi i tallers, lavabos i una àmplia terrassa. El nou centre està obert al públic de dimarts a dissabte, de 18 a 22 hores, i dissabte al matí, d'11 a 13 hores.

L'equipament és una de les necessitats que va posar de manifest l'estudi del 2007 sobre la realitat juvenil a Sant Pere de Ribes i la posterior redacció del pla local de Joventut 2008-2011. Fins ara, el municipi no disposava de cap espai destinat exclusivament als joves. Per utilitzar el nou local, els usuaris hauran de fer-se un carnet al mateix centre. Els col·lectius joves no constituïts podran disposar a l'espai de noves tecnologies, fotocopiadora, projector i material consultiu per realitzar les seves activitats. Així mateix, la sala més gran podrà utilitzar-se per fer exposicions, i cinc ordinadors permeten que els joves puguin accedir a internet. D'altra banda, també se cedeixen, a hores convingudes i per a grups reduïts de treball, dues sales (l'espai de reunions i l'espai de treball) com a punt de trobada de tots els joves que formen part de col·lectius, tant els constituïts com a entitats com els no constituïts. El buc d'assaig és un espai insonoritzat de 14 m² que poden utilitzar els grups musicals del municipi; pensat per a joves novells, el buc té una bateria, equip d'amplificadors i micròfons.

Des de la seva obertura, l'equipament –que s'inaugurarà de manera oficial al març– ja ha rebut la visita de 150 joves del municipi, segons va explicar ahir la regidora de Cultura, Bàrbara Scuderi (ICV). La responsable de Joventut de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes va assegurar que l'horari del centre s'ampliarà pròximament, amb la voluntat que funcioni tots els dies de la setmana, i va destacar l'esforç del municipi en l'atenció als joves. «L'Ajuntament està fent una aposta pels recursos en joventut, i això es nota», va dir Scuderi durant la visita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.