Societat

Calvo es reunirà demà amb Puig per coordinar l’arribada de l’Aquarius

Borrell apunta que “és una crida d’atenció simbòlica” a la Unió Europea

Diversos alcaldes socialistes estan disposats a acollir refugiats

El ministre d’Exteriors, Josep Borrell, ha dit aquest matí que la decisió del Govern de l’estat d’acollir a 630 immigrants és “una crida d’atenció simbòlica”, un “electroshock polític” a la Unió Europea perquè es “prengui el problema seriosament”, en una trobada amb periodistes, recollida per l’agència Efe. La vicepresidenta de l’executiu espanyol, Carmen Calvo, es reunirà demà dijous a València amb el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, per coordinar l’arribada de l’Aquarius. Analitzaran tots els aspectes relatius al desembarcament dels 630 refugiats que ja es dirigeixen cap a València a l’Aquarius i a dues fragates italianes més.

D’altra banda, el secretari de política municipal del PSC, Jaume Collboni, ha anunciat,segons l’agència ACN, que diversos alcaldes socialistes han posat a disposició de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) més de 200 places per acollir refugiats en ciutats com Lleida, L’Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Esplugues de Llobregat, Gavà o Sant Boi de Llobregat. “Volem ser partícips de la nova política d’acollida de refugiats del govern d’Espanya. Ho fem amb la convicció de ser una societat oberta, tolerant, generosa i solidària”, ha assegurat Collboni. El líder del PSC a Barcelona també ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que seguint l’exemple del vaixell Aquarius lideri una nova política d’acollida de refugiats per motius humanitaris a la Unió Europea. Collboni ha apostat així perquè es “faciliti” i es donin “garanties” als Estats i a les ciutats que vulguin acollir.

Segons ha explicat Collboni, les 200 places que els alcaldes socialistes han posat a disposició de la FMC per acollir refugiats es poden sumar a les que oferiran la resta d’administracions del país. De fet, es tracta d’una proposta “oberta” que dependrà de les necessitats i els recursos que “es puguin destinar”. “Són places que es poden adaptar a la demana que hi hagi en cada moment”, ha aclarit Collboni.

Declaracions a Itàlia

El ministre de l’Interior i líder de la Liga, Matteo Salvini, ha dit que el govern espanyol “té un ampli marge per exercitar la seva solidaritat”. Salvini ha exigit a Europa que faci alguna cosa amb la immigració o “calli per a sempre” en una compareixença al Senat per explicar el rebuig de l’Aquarius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES