Societat

Quatre denúncies per agressió sexual la nit de Sant Joan

Els Mossos investiguen el suposat atac a una menor a la platja de Palamós

Un cas és una agressió a un home

Els Mossos d’Esquadra estan investigant quatre casos de suposada agressió sexual que s’haurien comès la nit de Sant Joan en diversos punts de Catalunya. Tres de les denúncies es van presentar a les comarques de Barcelona i la quarta correspon a un cas de Palamós i la denunciant és una menor. Segons sembla, la noia va denunciar que havia estat víctima d’una agressió per part d’un home que la va atacar a la sorra de la platja.

La resta de denúncies corresponen totes a fets ocorreguts a la ciutat de Barcelona. Una correspon a una temptativa d’agressió sexual al barri de Sants; una altra, a un abús al districte de l’Eixample, i la tercera, a una agressió sexual d’un home a un altre home a Ciutat Vella que, com en el cas de Palamós, també s’hauria produït a la platja, segons va detallar l’agència Efe.

Les denúncies d’agressions sexuals van ser comunicades ahir pel conseller d’Interior, Miquel Buch, en fer balanç de les incidències ocorregudes la nit de Sant Joan. El conseller va explicar que amb l’arribada del bon temps acostuma a haver-hi un repunt d’aquesta tipologia delictiva i va advertir que cal estendre la idea de la tolerància zero en les relacions sexuals no desitjades. “El que abans es podia interpretar com una passada de la ratlla ara ja no és tolerable, i cal dir que no és no”, va dir Buch.

De la resta de la nit en destaquen les 10 detencions que van fer els Mossos per fets delictius relacionats directament amb alguna revetlla. Els bombers van fer 862 actuacions, en molts incendis urbans motivats majoritàriament per la crema de contenidors d’escombraries. A la carretera, els controls de trànsit van detectar 285 alcoholèmies positives, 24 amb el doble de la taxa permesa.

Pel que fa als accidents amb l’us dels petards i la pirotècnia, es va atendre 320 persones –la meitat, menors–, 163 de les quals van ser ateses per cremades lleus; 19, per cremades greus; 70, per traumatismes, i 64, per lesions oculars.

A la ciutat de Barcelona, 60.000 persones van passar la revetlla a les platges i hi van deixar un rastre de 20.000 quilos de residus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA