Societat

El Nomad Festival es fa un lloc en l’inici d’estiu de Sant Feliu de Guíxols

Després de celebrar-se’n una nova edició aquest cap de setmana als jardins de Juli Garreta, els seus organitzadors consideren que s’ha ben consolidat

Calia que passés un temps per calibrar si aquesta proposta lúdica –musical, gastronòmica i comercial– encaixava a Sant Feliu de Guíxols. I després de la tercera edició, tancada ahir als jardins Juli Garreta al final de tres dies de programació, els responsables del Nomad Festival conclouen que sí, i que es pot considerar un esdeveniment consolidat en aquesta ciutat. “Per dir-ho d’alguna manera, s’ha convertit en l’esdeveniment que obre aquí la temporada estiuenca”, deia, ahir al migdia, el coordinador del programa i director artístic del festival, David Nicolás. El Nomad és un paquet d’activitats d’uns pocs dies que l’empresa de Nicolás munta de manera itinerant en diferents ciutats catalanes. Tot i que la base és la mateixa, l’estructura s’adapta a cada lloc. Aquest any a Sant Feliu, per exemple, hi havia un escenari central per als espectacles musicals, una filera de furgoteques (furgonetes de menjar ràpid), un sector de punts de venda de roba i complements, sabates, bijuteria, etc. (tot, de cert nivell, que contrastava amb les parades de roba del mercat setmanal, situat a poca distància) i uns recintes per entretenir la mainada. Sobretot al vespre i a la nit, el recinte ha bullit de gent i d’activitat, gràcies no només a la seva oferta lúdica sinó a la situació privilegiada al plànol de la ciutat: els jardins Juli Garreta són entre la platja i els carrers més transitats del centre i, és clar, a les dates que el Nomad té reservades a Sant Feliu, els volts de Sant Joan. El festival viatjarà, aquest any, a vuit municipis catalans, però a les comarques de Girona només es munta a Sant Feliu, almenys de moment. S’ha negociat amb algun altre ajuntament, explica Nicolás, però no ha fructificat en res concret a curt termini.

LA XIFRA

3
anys
, comptant-hi aquest, fa que el Nomad Festival es munta a Sant Feliu de Guíxols.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona