Societat

En llibertat, tot i els indicis de la violació massiva

La víctima de l’agressió al Baix Llobregat relata que cinc homes la van penetrar

Els acusats al·leguen consentiment

La titular del jutjat d’instrucció número 1 de Sant Boi de Llobregat sosté que “hi ha indicis racionals” que sustenten la denúncia d’una dona que assegura que va ser violada per un grup d’homes el 19 de maig passat al Baix Llobregat, però tot i això els ha deixat en llibertat aplicant-los només mesures de restricció de moviments, personació davant l’autoritat judicial i la retirada del passaport. La jutge va dictar les mesures que li va demanar la fiscalia que en cap moment, tot i les evidències relatades per la magistrada va decretar l’ingrés a presó.

En la resolució on es dicten aquestes mesures la jutge explica la versió de la nois segons la qual quan es trobava fora de la discoteca va ser introduïda de forma violenta dins un cotxe per un gruo d’homes que no coneixia i que la van portar fins un descampat on va ser forçada a mantenir-hi relacions sexuals i penetrada per cinc d’ells. Després va ser abandonada a les proximitats de l’estació dels Ferrocarrils de Sant Boi on la van trobar uns ciutadans amb evidents mostres d’estar desorientada i avergonyida.

La versió dels detinguts contradiu la de la víctima i asseguren que les relacions van ser consentides en tot moment. També van declarar que havien gravat imatges dels fets però que les han esborrat. Per aquest motiu, la magistrada va demanar el decomís dels telèfons per sotmetre’ls a una pericial policial per mirar si poden ser element de prova.

Dels sis homes detinguts pels Mossos d’Esquadra, cinc hauran de comparèixer periòdicament davant l’autoritat judicial, mesura que es considera suficient per evitar que puguin fugir de la justícia.

Per segon dia consecutiu, el Baix Llobregat va viure ahir al vespre una mobilització ciutadana de repulsa per aquest nou cas d’agressió sexual comès per un grup contra una dona. Va ser el Consell Comarcal que va convocar l’acte de repulsa al què s’hi van afegir diversos ajuntaments i entitats de caire feminista.

LA XIFRA

5
dels acusats
de l’agressió sexual s’han de presentar de manera periòdica al jutjat, a petició de la fiscalia.

Ingrés en un centre de menors pel cas de Palamós

El detingut per haver violat una noia a Palamós ha quedat ingressat en un centre de menors, i l’altre implicat ha quedat en llibertat sota responsabilitat dels seus tutors legals, segons informa l’ACN. Els dos adolescents, que tenen 14 i 15 anys, van declarar ahir davant la fiscalia de menors en funcions de guàrdia de Girona. Després d’escoltar la seva versió, la fiscalia va sol·licitar l’ingrés al centre per al presumpte autor material. La jutgessa de menors va avalar aquesta mesura cautelar.

L’agressió sexual va tenir lloc cap a les quatre de la matinada del dia de Sant Joan, a escassos metres de la zona de la platja de Palamós, on hi ha instal·lades les barraques de la festa major i on se celebrava la revetlla. La víctima, una adolescent de 15 anys, era en un edifici en obres quan l’agressor la va abordar, la va amenaçar i la va violar. Mentre l’agredia sexualment, hi va arribar el segon detingut, que no va participar activament en la violació, però tampoc va fer res per aturar-la. Després d’agredir sexualment la jove, els dos arrestats van marxar junts del lloc dels fets i la menor va poder avisar els Mossos d’Esquadra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona