Societat

La cançó enceta el 23è Festival del Comte Arnau

Una conferència del musicòleg Jaume Ayats presenta dissabte la programació del festival de Sant Joan de les Abadesses, que s’allarga fins al 22 d’agost

Amb la força d’una cançó n’hi ha hagut prou per sostenir el nucli de tota una mitologia. I això és un fet excepcional en qualsevol cultura del món. Què en sabem, de la cançó oral del comte Arnau? Aquestes preguntes i moltes d’altres es podran respondre demà al Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses. El musicòleg i director del Museu de la Música de Barcelona, Jaume Ayats, oferirà la conferència La cançó del comte Arnau: El cor de tota una mitologia catalana. Amb aquesta xerrada, que anirà seguida d’una degustació del dolç del comte Arnau elaborat pels flequers i pastissers de la vila, quedarà presentat el 23è Festival del Comte Arnau, que un estiu més omplirà d’activitats que relacionen el patrimoni arquitectònic local, la seva història i les llegendes i tradicions. Un festival que del 14 de juliol al 22 d’agost ofereix espectacles per a tots els públics de dansa, teatre i música en els mateixos espais on també transcorren les llegendes que els inspiren. A més, aquest any s’estrenarà una obra inèdita relacionada amb el comte. La Factoria Mascaró, dins l’espectacle La Via Crucis, ha preparat una coreografia inèdita inspirada en el mite del comte Arnau. Serà el 21 de juliol, a les deu del vespre, al claustre del monestir.

La programació es completa amb l’espectacle El vol de l’home ocell. Un musical de llegenda, una divertida proposta que explica la història del comte Arnau a partir de les cançons de Sangtraït (14 de juliol, 22.00 h, al claustre del monestir); i Viatjant pels camins del blues, un original concepte de concert documental que acosta el visitant a la història del blues mitjançant la música en directe i suports audiovisuals (4 d’agost, 22 h, al claustre del monestir). Molt recomanables són també les visites dramatitzades pels racons més suggestius de Sant Joan les Abadesses i que tenen la vida del comte com a tema central (1, 8, 15 i 22 d’agost), la caminada nocturna Cercant les petjades del comte Arnau (18 agost) o un dels caps de setmana més esperats: el del 28 i 29 de juliol amb el Mercat del Comte Arnau. I per a qualsevol àpat, res millor que degustar el plat i el dolç del comte Arnau inspirat en els receptaris de la cuina medieval als restaurants, fleques i pastisseries de la vila (www.santjoandelesabadesses.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri d’Olot

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt