Una dona de Torroella i un home de Tortellà, atrapats pel terratrèmol de Xile

Estan bé però no en poden sortir perquè els danys a l'aeroport han fet restringir el nombre de vols

Les informacions que els donen des de la companyia xilena Lan Airlines (subcontractada d'Iberia) no concreten quan es calcula que l'aeroport tornarà a operar amb normalitat. Es veu que ja es van organitzant alguns vols de sortida, però que no es respecta l'ordre cronològic dels que es van haver d'ajornar. «Tant pot ser que marxem el dia 3 –explicaven ahir els viatgers–, com dilluns de la setmana que ve.»

Al marge del fet de no poder tornar, Ruiz, Zacarias i el seu company gallec, Ramón Mosquera, es troben bé. A Santiago –van explicar– la situació és pràcticament de normalitat. Les línies telefòniques de veu, però, estan saturades bona part del dia. En canvi, tant el servei SMS dels mòbils com internet són ben operatius.

Un «Dragon Khan»

El terratrèmol els va sorprendre a l'hotel Cesar Bussines. Cadascú ocupava una habitació diferent de la planta 23. A dos quarts de quatre de la matinada, va començar a tremolar tot. «Va ser impressionant, em vaig espantar molt, semblava que anessis al Dragon Khan, les parets es desplaçaven al menys un metre i mig cap a un costat i un altre», recordava ahir el veí de Tortellà. Com tothom, van baixar cames ajudeu-me cap al carrer, amb les maletes, que ja havien deixat a punt abans d'anar a dormir. En aquell moment, les coses es van complicar encara més; quan esperaven un taxi, a l'Eva li van robar l'equipatge i, en arribar a l'aeroport, van comprovar que les instal·lacions havien resultat molt danyades i no sortien avions.

El metge de Montagut i Sant Jaume

Pasqual Zacarias és un home molt conegut a la vall del Llierca perquè és el metge dels pobles de Montagut i Sant Jaume. També el coneixen per la seva afició a les motos i a l'aventura. Precisament la seva presència a Xile respon a aquest vessant, que ja l'havia dut a fer travesses a l'Àfrica i altres parts d'Amèrica. Juntament amb Eva Ruiz i Ramon Mosquera han fet en les darreres tres setmanes una travessa en moto, per pistes de terra de Xile i l'Argentina (les llegendàries Pista Austral i Ruta 40), fins arribar a la Patagònia. L'empordanesa, per cert, ha estat la primera dona de l'Estat espanyol a completar aquesta ruta en moto, explicaven ahir els viatgers. A través del lloc www.mototurisme.cat es pot seguir el seu periple. Si no hagués estat pel terratrèmol, que els va enganxar justament poques hores abans de tornar, el viatge hauria estat perfecte, segons afirma Zacarias. A tall d'anècdota, el metge garrotxí va comentar ahir que en plena Patagònia es van trobar un hotel regentat per gironins – Campanilla, es diu– i una botiga d'un català que porta l'eloqüent nom de La Senyera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona