Societat

Sant Joan les Fonts, contra els amos incívics de gossos

Avui, es començaran a posar multes als propietaris que no recullin de la via pública els excrements de les mascotes, que s’identificaran gràcies al cens d’ADN elaborat els darrers mesos

Després de dos mesos en què els propietaris han pogut censar el seu gos, aquest dilluns, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts comença a sancionar els amos que no recullin de la via pública les femtes dels animals, que seran identificats a través de l’ADN. Les multes seran de 200 euros, però poden arribar als 500 euros en cas de reincidència.

La posada en marxa de les sancions culmina un període d’informació als veïns sobre l’ordenança que les preveu, així com del mètode d’identificació de les deposicions amb l’anàlisi de l’ADN. Durant un període de temps establert, els amos de les mascotes havien de passar pel veterinari perquè n’extragués una mostra de sang o de saliva, que es guardaria en una base de dades. Fins abans-d’ahir, l’extracció ha estat gratuïta, mentre que els qui la facin a partir d’ara l’hauran de pagar (costa 42 euros). A tots els gossos censats per aquest mètode els han posat una xapa identificativa. Els amos dels animals que no la portin podran ser sancionats.

L’agent cívic –que, les darreres setmana, s’ha cuidat d’informar els propietaris de gossos de la nova ordenança– serà l’encarregat de recollir mostres de les femtes i de certificar el lloc de la via pública on eren.

Els exempts

Estan exempts de la nova normativa els gossos de caça, els pigalls i els que visquin sempre en cases de pagès disseminades (es considera que aquests no solen entrar al nucli urbà). “Es vol aconseguir –han explicat des de l’Ajuntament– que els nuclis urbans i tota la via pública es mantinguin nets de femtes de cànids, evitant així els problemes de salut, convivència i imatge que això comporta.”

LA XIFRA

200
euros
és l’import de la sanció mínima per no recollir les femtes, però pot ser de fins a 500 euros si es reincideix.

Campanyes que no han servit de gaire res

La iniciativa s’ha pres després que les campanyes de sensibilització i les crides al civisme, fetes, els darrers anys, per l’Ajuntament, no donessin els resultats desitjats, han explicat des del consistori. L’any 2014, Ràdio Sant Joan va arribar a editar unes postals dels indrets més atractius del municipi amb una femta en primer pla, a partir d’imatges enviades al programa L’observador pels mateixos oients. La campanya, d’un impacte indubtable, va crear controvèrsia entre els veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA